"Άκου φίλε..." άρθρο του Δημήτρη Αλοϊζου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2013 08:39

"Άκου φίλε..." άρθρο του Δημήτρη Αλοϊζου

Αρθρο του Δημήτρη Αλοϊζου Γεια σου φίλε ...πω, πω και σε έψαχνα να δεις. Κοίτα ρε ο Θεός σ' έστειλε, για το καλό σου βέβαια. Φιλάρα θα σε έπαιρνα τηλέφωνο, θα ερχόμουνα να χτυπάω τα κουδούνια στο σπίτι σου και αν δε σε έβρισκα θα ερχόμουν στο γραφείο, στο μπαρ, και όπου συχνάζεις. Μα του λέει ο άλλος ... Τι μα και ξεμά... 

Εδώ ξεφτιλίζεσαι...εδώ κινδυνεύει η πολιτική σου οντότητα...

Μα....

Όχι δεν έχει μα... εγώ ξέρεις για σένα δίνω το είναι μου. Εγώ με τους ψήφους μου σου έδωσα το αξίωμα που έχεις τώρα.... .

Ε καλά τώρα αυτό το ξέρουν και οι πέτρες.....

Ποιές πέτρες ρε φίλε....Οι ξερολιθιές στο χωριό μου να δεις...αυτές και αν το ξέρουν...

Και λοιπόν; Τι θέλεις κανένα ρουσφέτι πάλι;

Τι ρουσφέτι μου λες,... ρουσφέτι θα κάνουμε προεκλογικά, τώρα δεν το αντέχω και επειδή σ' αγαπάω, θα σου πω για να κοιτάξεις τι θα κάνεις.

Ο αυτός μωρέ εκεί στο ραδιοφωνικό σταθμό, αυτός που βγαίνει κάθε μεσημέρι και δε ξέρει τι λέει, που τα βάζει με όλους, αυτός ο κιτρινιάρης, η μισή μερίδα..

Όνομα δεν έχει;

Μωρέ έχει, αλλά από αυτά που έλεγε σήμερα εις βάρος σου δεν καταδέχομαι να πω ούτε το όνομά του.

Για μένα;

Ναι, για σένα. .Τον καλύτερο, τον μεγάλο, τον ένα, τον μοναδικό, αυτόν που έσωσε τη Κεφαλονιά.. Α πα πα .

Για λέγε , για λέγε..

Τι να σου πω αρχηγέ, απορώ πως δεν τον στέλνεις εξορία στους Βαρδειάνους.

Μα, να λέει τέτοια πράγματα για σένα....

Άκου να δεις.....και και και μπλα-μπλα...-μπλα- μπλα...και μπλου μπλου μπλου αρχίζει και αραδιάζει ένα κάρο ψέματα, ποντάροντας στην κολακεία που είναι μαθημένοι όλοι οι της εξουσίας, πιστεύοντας πως τα λέει από αγάπη και θέλει το καλό του.

Και φουντώνει ο της εξουσίας, τα παίρνει στο κρανίο και αρχίζει να ψάχνει να βρει τρόπο να εκδικηθεί τον κιτρινιάρη που τόλμησε να τα βάλει μαζί του, που τον διαβάλει στους εκλογείς του, του χαλάει το καλό του προφίλ που με τόσο κόπο έκτισε, μέσα από το μικρόφωνο του σταθμού που εργάζεται.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να πάρει τον ιδιοκτήτη του σταθμού για να διώξει τον δημαγωγό, τον συκοφάντη και γενικά να του παραπονεθεί.

Το δεύτερο να πάρει τον ίδιο και να αρχίσει τις βρισιές, μετά τα παράπονα και τέλος τις απειλές..

Δεν πα να του λέει ό άλλος ότι κάνει λάθος, δε πα να τον παρακαλεί να του στείλει ηχογραφημένη την εκπομπή... Δεν καταλαβαίνει τίποτα! Του το είπε ο γλειψιματίας, του το είπε ο διαστρεβλωτής, ο άνθρωπος που τον αγαπάει!

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, δυστυχώς για μας, που δουλεύουμε στο ραδιόφωνο και έχουμε φωνή.

Ποτέ δε θα μας πάρει τηλέφωνο ο άμεσα ενδιαφερόμενος ,που όμως έχει ακούσει την εκπομπή ο ίδιος και έχει άποψη, έστω και αν κάποια στιγμή υπερβάλλουμε.

Θα μας πάρει όταν ο διαστρεβλωτής ψάξει να τον βρει, να του αραδιάσει του κόσμου τα ψέματα πως ειπώθηκαν για αυτόν, να του πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και αφού έχει μασήσει το γλείψιμο, τότε ξεσπάει..

Δεν πα να λέμε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά στους άμεσα ενδιαφερόμενους, ακούστε και μετά βρίστε μας, ακούστε και διορθώστε μας. Αυτοί τίποτα.

Μου τόπε ο φίλος μου, ο γνωστός μου. Ποτέ ο γλειψιματίας!

Θα μου πείτε γιατί σας κουράζω με τα δικά μας.

Γιατί, παρά τρίχα γλυτώσαμε το νοσοκομείο, χωρίς να φταίμε σε τίποτα .

Και στο τέλος, όταν ο ίδιος, ο κατά τους διαστρεβλωτές θιγόμενος, άκουσε το ηχητικό ντοκουμέντο της εκπομπής κατά τύχη, αντί να μας ξυλοφορτώσει όπως απειλούσε θεούς και δαίμονες, πήγε και ξέσπασε στους γλειψιματίες.

Εκτιμώ, πως ζήτησε με δάκρυα συγνώμη αρκετές φορές.

Όμως, αν δεν το είχε ακούσει; Εγώ που θα ήμουν φασκιωμένος τώρα. και με γύψο;

Παρακαλώ πολύ λοιπόν τους εκάστοτε παραμυθιασμένους, κυρίως πολιτικούς, να μας ζητάνε το υλικό της εκπομπής, να έχουν οι ίδιοι άποψη και εφ όσον διαπιστώνουν κάτι το μεμπτόν, τότε με μεγάλη μας χαρά να μας δέρνουν, να μας κάνουν μηνύσεις και οτιδήποτε νομίζουν πως θα τους ικανοποιήσει.

Πηγή: cosmos965.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250