Το… χατ τρικ του Γεράσιμου Σολωμού!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 16:23

Το… χατ τρικ του Γεράσιμου Σολωμού!

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως σήμερα γελάγανε και τα... μουστάκια του! Άλλωστε δεν είναι λίγο πράγμα να βλέπεις και τις τρεις σου κόρες να περνούν ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ο Γεράσιμος Σολωμός πέτυχε... χατ τρικ και είδε την Αναστασία, την Κλειώ και την Μαρίνα, τις τρίδυμες κόρες του δηλαδή, να διαπρέπουν και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την νέα σελίδα στη ζωή τους μακριά από την Κεφαλονιά. Η μία στην Αθήνα (Ιστορίας και Αρχαιολογίας) , η άλλη στη Σύρο (Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και η τρίτη Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που πέρασαν μα πιο χαρούμενο με κάνει που πλέον δεν θα είναι όλες μαζί. Ήρθε ο καιρός να χωρίσουν μεταξύ τους και το μεγαλύτερο μάθημα που θα πάρουν δεν είναι τα γράμματα, αλλά οι εμπειρίες από τη ζωή. Τις βάσεις τις έχουν πάρει μέχρι τώρα μέσα από το σπίτι τους, είναι καιρός να βγάλουν να τα φτερά τους και να πετάξουν μόνες τους.

Άγχος εγώ δεν είχα. Τους είχα εμπιστοσύνη γιατί γνώριζα πως καταφέρνουν αυτό που επιδιώκουν. Δεν επενέβηκα καθόλου στις επιλογές τους. Ηταν δικές τους καθαρά οι επιλογές.

image001

Ο Γεράσιμος Σολωμός με τις τρεις του κόρες και την σύζυγό του

Για τις σχολές...

Η Αθήνα με προβληματίζει περισσότερο από τα νησιά, γιατί την ξέρω πολύ καλά και δεν είναι πλέον η παλιά Αθήνα που όλοι γνωρίζαμε. Εφόσον είναι ευχαριστημένες αυτές, εμένα αυτό με ικανοποιεί και είμαι σίγουρος πως θα ανταπεξέλθουν όπως έκαναν μέχρι τώρα.

Για το άδειο σπίτι...

Οπωσδήποτε θα είναι άδειο το σπίτι το χειμώνα. Αυτό όμως το αποδέχεται ένας γονιός. Εχω προετοιμάσει τον εαυτό μου. Αλλωστε και η τεχνολογία μας έχει φέρει πιο κοντά.

Θέλω και τα υπόλοιπα παιδιά να είναι ευχαριστημένα όπως και τα δικά μου και τους γονείς να έχουν καλή δύναμη και συμπαράσταση στα παιδιά τους και ας μην πετύχανε τους απόλυτους στόχους που θέλανε. Τα παιδιά μας αξίζουν πολύ περισσότερο από ένα Πανεπιστήμιο.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους καθηγητές στο Λύκειο Κεραμειών και όλους όσους συνεισέφεραν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχία των παιδιών».