Αναβίωσε στα Ομαλά το έθιμο της Κουλούρας!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 00:17

Αναβίωσε στα Ομαλά το έθιμο της Κουλούρας!

Το έθιμο της Κουλούρας, αναβίωσε χθες στα Ομαλά στον ιδιαίτερο όσο και όμορφο Αγώνα δρόμου που διοργάνωσε η ΚΕΔΗΚΕ! Μικροί και μεγάλοι που συμμετοχές χάρηκαν τη διαδρομή και στο τέλος πήραν και το ... κουλούρι τους, όπως προτάσσει το έθιμο, το οποίο από μαρτυρίες τοποθετείται πριν από τους σεισμούς του 1953 και ήθελε το ''ποιός θα παραβγεί'' από τα Φραγκάτα ως την εκκλησία του Αγίου Γερασίμου και το έπαθλο μια μεγάλη «κουλούρα Ψωμί» που ο νικητής φορούσε από το κεφάλι. Κείμενο – Εικόνες: Γιώργος Χαλαβαζής  

Πριν τις απονομές των νικητών έγινε αγώνας επίδειξης Τζούντο από τον Σχολή Πάλης του Διονύση Ματαξά, που εντυπωσίασε το κοινό που παρακολουθούσε.

Τις απονομές στους νικητές, έκαναν ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Κουνάδη, το μέλος του δσ της ΚΕΔΗΚΕ και Γραμματέας του Συνεταιρισμού Ρομπόλας Δημήτρης Προβολισιάνος, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σάμης Όλγα Αντωνάτου – Βαλσάμου, ο αρχηγός των Εθελοντών Σαμαρειτών Χαράλαμπος Μοσχόπουλος, μέλη του δς των πολιτιστικών συλλόγων Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος» και Φραγκάτων «Ο Μέρμηγκας», αλλά και δημοσιογράφοι που έδωσαν το παρών για να καλύψουν την εκδήλωση.

Και του χρόνου...

https://www.youtube.com/watch?v=DFB9biDyrGM&feature=youtu.be




00 inkefalonia general ad 300X250