Δελτίο Τύπου για την ημερίδα για τον Απόστολο Παύλο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 07:46

Δελτίο Τύπου για την ημερίδα  για  τον  Απόστολο  Παύλο

Στις 17 Αυγούστου 2013, ημέρα Σάββατο, επι τη ευκαιρία συμπλήρωσης 20 ετών από την πρώτη επίσημη διεθνή Ανακοίνωση για την ταύτιση της Αρχαίας Μελίτης με την Κεφαλονιά, πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου, Ημερίδα Ενημέρωσης Κοινού. Η Εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης και του Δήμου Κεφαλονιάς. Κεντρικός σκοπός της Ημερίδας ήταν η ευρύτερη γνωστοποίηση και η περαιτέρω ενημέρωση της αδιάλειπτης Μνήμης της Αλήθειας σε όλο τον κόσμο για το Ναυάγιο και τη διάσωση του Αποστόλου Παύλου στην Κεφαλληνία κατά το ταξίδι του προς την Ρώμη το έτος 59 μ.Χ., με την προσθήκη και οποιασδήποτε άλλης σχετικής Επιστημονικής επισήμανσης ήθελε κριθεί σκόπιμο να ανακοινωθεί υπό των κ.κ. Ομιλητών.

Την Ημερίδα τίμησαν με Χαιρετισμό που απηύθυναν οι κ.κ.: Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδων, ο Πρωτοπρεσβύτερος Δρ. Ιωάννης Μεσολωράς, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σ.Σπύρου, ο Α/Περιφερειάρχης Κεφαλονιάς - Ιθάκης κ. Σ. Κουρής, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Α. Παρίσης, ο Α/Πρόεδρος της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης Δρ. Π. Μπαζίγος και ο Πρόεδρος των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Καθ. Ν. Μαραβέγιας.

Ομιλητές ήταν οι κ.κ.: Πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Prof. Dr. Heinz Warnecke, Πανοσιολογιώτατος π. Σπυρίδων Πετεινάτος, Θεόφραστος Χαρτουλιάρης, Εκπαιδευτικός και Ευάγγελος Κεκάτος, Α/Δήμαρχος Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν από τους κ.κ. Ομιλητές, ουδεμία επίσημη διάψευση, ή παρερμηνεία των Ιερών Κειμένων προέκυψε κατά την παρελθούσα εικοσαετία από την στιγμή της Πρώτης Ανακοίνωσης.

Επιπλέον επισημάνθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Εκκλησιαστικού Μουσείου όπου θα στεγάσει το πολύτιμο υλικό, που τώρα φιλοξενείται εντός του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου.

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και διατύπωση προτάσεων, καθώς και επιλογική προσφώνηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα.
Το βράδυ της ιδίας ημέρας, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, έγινε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, με την συμμετοχή πλήθους πιστών, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Πεσσάδας με Ομιλητή τον Καθ. Π. Γεώργιο Μεταλληνό.

Έντυπο πληροφοριακό υλικό στην Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική, Γερμανική και Ρωσική γλώσσα, που είχε την ευγένεια να εκδώσει η Α/Περιφέρεια, θα διανέμεται σε όλους Πολιτιστικούς Φορείς Πληροφόρησης των Επισκεπτών στην Κεφαλονιά.




00 inkefalonia general ad 300X250