Με επιτυχία η ημερίδα στην Πεσσάδα για την Τέχνη της Επτανησιακής Σχολής

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 12:13

Με επιτυχία η ημερίδα στην Πεσσάδα για την Τέχνη της Επτανησιακής Σχολής

Μια πραγματικά πολύ επιτυχημένη ημερίδα διοργάνωσε χθες το βράδυ το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα εικαστικά επιτεύγματα των εκπροσώπων της Επτανησιακής Σχολής. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Κέντρο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Παρθένης» στην Πεσσάδα και το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, η βουλευτής του Νομού κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής . Φωτογραφίες: Ευτυχία Χαρτουλιάρη

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, ενώ μίλησαν η κα Δώρα Μαρκάτου, επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Η Επτανησιακή Σχολή και η πρόσληψή της στην Ελλάδα», ο κ. Παναγιώτης Ιωάννου, επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης: «Ιταλικές αναγνώσεις της Επτανησιακής Σχολής», και η κ. Σταλίνα Βουτσινά, ΜΑ Ιστορίας της Τέχνης, υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Όψεις της Τέχνης της Επτανησιακής Σχολής».

Όμορφη νότα στην εκδήλωση έδωσαν οι κανταδόροι, οι οποίοι υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά ερμήνευσαν Επτανησιακές μελωδίες.
Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Ιωάννης Δραγώνας, Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας, Αντιπρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση
https://www.youtube.com/watch?v=UmEm3eZeJUo

https://www.youtube.com/watch?v=5_QUezxyBzM


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250