Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου "Γερασιμάκης ο οξύθημος" του Σπυρίδωνα Λυκούδη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 10:08

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου "Γερασιμάκης ο οξύθημος" του Σπυρίδωνα Λυκούδη

Με την συμμετοχή, πολυπληθών βιβλιόφιλων, έγινε την Κυριακή 18 Αυγούστου 2013, στην αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου, του Δημοτικού θεάτρου ο Κέφαλος, η παρουσίαση του βιβλίου «Γερασιμάκης ο οξύθυμος» του συγγραφέα, Λυκούδη Σπυρίδωνος του Γερασίμου. Το βιβλίο απέσπασε κολακευτικά σχόλια, γιατί είναι γραμμένο στο Κεφαλλονίτικο γλωσσικό ιδίωμα, είναι γραμμένο με χιουμοριστική διάθεση και θυμίζει στους παλαιούς και μαθαίνει στους νέους, την τοπολαλιά της Κεφαλλονιάς.Στον Γερασιμάκη τον οξύθυμο, αναβιώνουνε αυθεντικές εικόνες του παρελθόντος, για την καθημερινή ζωή στην Κεφαλλονιά .

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφεριάρχης κ. Κουρής Σωτήρης, ο δήμαρχος Κεφαλλονιας κ. Παρίσης Αλέξανδρος, οι αντιδήμαρχοι Κεκάτος Βαγγέλης και Καμπίτσης Βασίλης , ο επικεφαλής του συνδυασμού ανεξάρτητη αγαπημένη Κεφαλονιά Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο πρόεδρος ξενοδόχων κ. Γαλιατσάτος Σπύρος , ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος δήμου Ζακύνθου κ. Μαρίνος Αναστάσιος . Το βιβλίο παρουσίασαν η υποψήφια διδάκτωρ πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Δήμητρα Αναλυτή , η φιλόλογος κ. Τζαννάτου Ειρήνη και ο εκπαιδευτικός κ Γαλανός Γεράσιμος. Το βιβλίο είναι τοποθετημένο σε όλα τα βιβλιοπωλεία και σε τουριστικούς χώρους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΠΥΡΟΥ ΛΥΚΟΥΔΗ

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του βιβλίου
<< Γερασιμάκης ο οξύθυμος >>, ο συγγραφέας του, Σπύρος Λυκούδης, έκανε την εξής δήλωση

Η πολυπληθής συμμετοχή των βιβλιοφίλων της Κεφαλλονιάς, στην παρουσίαση του βιβλίου, << Γερασιμάκης ο οξύθυμος >>,
μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε, για να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο στα συγγραφικά δρώμενα της Κεφαλλονιάς.
Θα συνεχίσουμε με ένα ακόμα βιβλίο, του αυτού ύφους, με του << Γερασιμάκη του Οξύθυμου >> και πολύ σύντομα με το Βιβλίο << Η αληθινή ιστορία του Οδυσσέα και της Κεφαλλονιάς >>.

Στο βιβλίο αυτό δύνεται λύση στο λεγόμενο << Ομηρικό ζήτημα >> και αποκαλύπτεται, τι ήτανε η Ιθάκη, που ήτανε αυτή η γεωγραφική περιοχή που αναφέρει ο Όμηρος και επαναφέρεται στο φως, << το χαμένο νησί Δουλίχιον >> που ανήκε στο βασίλειο του Οδυσσέα.
Ευχαριστούμε, όλους όσους συνετέλεσαν για την κυκλοφορία του << Γερασιμάκη του Οξύθυμου >> και ιδιαίτερα τον έντυπο και Ηλεκτρονικό τύπο, για την συμπαράσταση τους.