Saristra Festival 2013: Εικόνες από τη 2η βραδιά

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013 19:21

Saristra Festival 2013: Εικόνες από τη 2η βραδιά

Δεύτερη βραδιά του Saristra Festival" χτες και τα δρώμενα είχαν ως εξείς: Ο κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος έκανε σεμινάριο κιθάρας σε όποιον ήθελε να μάθει τα μυστικά πίσω από τα ριφάκια των «Τρύπες». Επίσης έπαιξαν οι μπάντες "Marsheaux", " My Drunken Haze ", "A Victim of Society" και οι "Playground Noise ". Παράλληλα συνεχίστηκαν και οι δραστηριότητες, όπως η αγορά, έκθεση φωτογραφίας κλπ. Απόψε στο μουσικό κομμάτι έχουμε...τον " Vassilikos" ( Ο Βασιλικός είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες της γενιάς του. Σε μία χώρα που έχει έντονη τοπική σκηνή και στην οποία κυριαρχεί ο ελληνικός στίχος, ο Βασιλικός επηρεασμένος από την ευρωπαϊκή μουσική σκηνή, από τα μέσα της δεκαετίας του 90 μέχρι και σήμερα καταφέρνει να ξεχωρίσει.

Εκτός από την πετυχημένη πορεία του με τους Raining Pleasure, ο Βασιλικός έχει συνεργαστεί και με αρκετούς σημαντικούς καλλιτέχνες. Μία από αυτές είναι η συμμετοχή του στο άλμπουμ της Ολλανδής ερμηνεύτριας Traincha, τόσο ζωντανά όσο και στο άλμπουμ της "The look of love". Επίσης, έχει συνεργαστεί με την Έλλη Πασπαλά, τη Λένα Πλάτωνος την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Tο 2009 κυκλοφόρησε το "Vintage (Songs I Wish I'd Written Vol.1)", μια όχι συνηθισμένη συλλογή επανεκτελέσεων. ), "Mech▲nimal " (Aν κάποιος έπρεπε να περιγράψει τους Mech▲nimal με μια, μόνο, αναφορά σε ένα μουσικό είδος, τότε το «drone 'n' roll», μια ονομασία που τα ίδια τα μέλη δίνουν στη μουσική τους, ταιριάζει απόλυτα: ένα εκρηκτικό μείγμα industrial συνθετικών ήχων και krautrock ρυθμολογίας, το οποίο διαπερνά ένα shoegazing κιθαριστικό τείχος και διατρέχει τις δέκα μουσικές ιστορίες του πρώτου τους άλμπουμ.

Γεννημένοι μέσα στο φορτισμένο κλίμα των ταραχών που συγκλόνισαν το κέντρο της Αθήνας το 2011, οι Mech▲nimal είναι ένα μουσικό σχήμα που εμπνεύστηκε ο Γιάννης Παπαϊωάννου, πρωτοπόρος της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, με συμμετοχές σε σχήματα-σταθμούς της underground μυθολογίας (Rehearsed Dreams, Raw, Elfish Records) και στη συνέχεια με πλήθος κυκλοφοριών ως ION, σε μερικά από τα εκλεκτικότερα labels σε Ελλάδα και εξωτερικό.), "Wonky Doll & The Echo"
( Οι Wonky Doll & The Echo υπάρχουν σαν μπάντα εδώ και δυο χρόνια.

Είναι τέσσερις, είναι από την Αθήνα και άκουσαν πολλή και καλή βρετανική, κυρίως, μουσική στην εφηβεία τους. Αυτές τις σκοτεινές, post punk/new wave επιρροές τις βγάζουν και στον ήχο τους.

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, το "Pleasant Thoughts" που ακούγοντάς το, πως η επιλογή του τίτλου μόνο ως ειρωνική μπορεί να εκληφθεί.

Σύνθια, κοφτές κιθάρες, αρκετό reverb, βαθιά φωνητικά και στακάτα τύμπανα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του ήχου τους. ), Alien Mustangs - Κυριακή 11/8

"Alien Mustangs"

( Οι Alien Mustangs είναι μία ψυχεδελική garage μπάντα από τη Θεσσαλονίκη και αποτελούνται από μέλη των Basements, This Is Nowhere και Dread Astaire.

Το ψυχεδελικό garage rock τους σε τραβάει ακόμα κι αν δεν είσαι οπαδός του είδους και θα μπορούσες να τους πεις ακόμη και μετενσάρκωση των Electric Valley με έντονες επιρροές όμως από Τhe Velvet Underground, Pink Floyd, Spacemen 3 και Jesus and Mary Chain.

Ανήκουν δισκογραφικά στη "Hands in Sand" ), "Strawberry Pills" ( Oι Strawberry Pills είναι ένα conceptual artistic project που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2013.

Το ντουέτο από την Αθήνα αποτελείται από τη Valisia Odell (x Phoenix Catscratch) και τον Anthony (Le Page) και ετοιμάζεται για την νέα της κυκλοφορία.) και οι "Claustro" (

Oι Claustro είναι μια τετραμελής μπάντα από το Χολαργό που υπάρχει στο μουσικό χάρτη από τις αρχές του 2011.

Σε αυτά τα δύο χρόνια ύπαρξης έχουν παραδώσει πολλά ταχύρυθμα μαθήματα post-math και post-punk ρυθμών στις συναυλίες τους δείχνοντας με τον πιο έμπρακτο τρόπο την αγάπη τους στον Steve Albini και τους Shellac, στους Nirvana και στους Fucked Up.

Προσπαθούν να παίζουν πολύ δυνατά. Το καταφέρνουν. Έχουν βγάλει ένα ΕΡ.

Πηγή: vlahatasamis.gr

https://www.youtube.com/watch?v=Ch3scnVFNS8




00 inkefalonia general ad 300X250