Μια εμπειρία απο τα ΚΕΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 11:03

Μια εμπειρία απο τα ΚΕΠΑ

Αναγνώστης έστειλε στην ιστοσελίδα μας την παρακάτω επιστολή σχετικά με την εμπειρία που είχε με τα ΚΕΠΑ.   "Τον Μάιο του 2012 έγινε αίτηση στο ΙΚΑ Αργοστολίου προκειμένου να περάσει το παιδί μου με σοβαρό πρόβλημα υγείας από υγειονομική επιτροπή [ΚΕΠΑ]. Μαζεύτηκαν όσα χαρτιά μας ζητήθηκαν με ευλαβεια, κοπο, και πολλά έξοδα [ταξίδια στην Αθήνα, νοσοκομεία, γιατροί, εξετάσεις γνωματεύσεις κ.λ.π] κατατέθηκαν και μπήκαμε στηναναμονή για να μας καλέσουν στην Πατρα για να εξεταστεί το παιδί από γιατρούς. Μετά απο 5 μήνες και αφου δεν βλέπαμε φως απο πουθενά απευθυνθήκαμε στο ΙΚΑ Αργοστολίου και ρωτώντας για το πότε θα γινόταν η εξέτασή μας απάντησαν πάρτε αυτά τα τηλέφωνα και ρωτήστε να σας πουνε. Αρχίσαμε τα τηλέφωνα 5-6 στον αριθμό στα οποία δεν απαντούσε κανεις, ουτε πρωί ουτε μεσημέρι, ούτε βράδυ, μάλιστα 1,2 απο αυτα ''μιλαγαν'' συνεχώς ακόμα και το βράδυ η τα χαράματα, ετσι πέρναγαν οι μήνες φτάσαμε στους 11-12-13-14- μηνες περιμένοντας χωρίς καμία άλλη επικοινωνία αφου το εδω ΙΚΑ κατα τα λεγόμενα τους και αυτο μιλαγε μαζί τους στα ιδια τηλέφωνα.  

Ξαφνικά πριν 10 ημέρες μας τηλεφωνούν απο Πάτρα και μας λένε οτι την 1η Αύγουστου ημέρα Πέμπτη ελάτε να περάσει το παιδί απο επιτροπή εδω στο Αργοστόλι. Χαρήκαμε γιατι σκεφτήκαμε οτι γλυτώσαμε το ταξίδι στην Πάτρα ύστερα και απο το τελευταίο κάζο που πήγανε οι κεφαλλονίτες στην Πατρα αλλά οι γιατροί λείπανε. Σε ερώτηση μας αν θέλουν κάποιο άλλο χαρτί μας απάντησαν ''φέρτε μόνο το βιβλιάριο υγείας του παιδιού''. Την επομένη μέρα και άλλη ειδοποίηση απο το ΙΚΑ του Αργοστολίου αυτη την φορά ,καναμε την ίδια ερώτηση και λάβαμε την ίδια απάντηση, ''φέρτε μόνο το βιβλιάριο''. Μετα απο μια εβδομάδα 1η Αυγούστου πάμε χαρούμενοι, έρχεται η σειρά μας και η ιατρική εξέταση εχει ως εξης. Ανοίγει ο φάκελος του παιδιού απο την γιατρό [πιστεύω για πρώτη φορά μετα απο 14 μηνες] τον κοιτάζει σαν να ξεφυλλίζει εφημερίδα και μας λεει, «θέλω μια πιο φρέσκια γνωμάτευση γιατί αυτή είναι παλιά και 2-3 δικαιολογητικά ακόμη. φέρτε τα αυτα καταθέστε τα και θα σας ειδοποιήσουμε. Χρόνος ''ιατρικής εξέτασης'' 3 ΛΕΠΤΑ!

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 14 ΜΗΝΕΣ για να έρθουν οι γιατροί από την Πάτρα στην Κεφαλονιά, [ευτυχώς που δεν πήγαμε και στην Πάτρα] για να ανοιχτεί ο φάκελος του παιδιού και να διαπιστωθεί οτι τα χαρτιά δεν ήταν φρέσκα. Απο συζητήσεις με άλλους ''συναδέλφους'' το ίδιο εγινε στους περισσότερους απο όσους περίμεναν εκει και ολοι έφυγαν απογοητευμένοι, δηλαδή τους ζητήθηκαν εκ των υστέρων καινούρια δικαιολογητικά χωρις καμία ειδοποίηση. Το αποτέλεσμα η πλειοψηφία να χρειάζεται επανεξέταση με οτι αυτο συνεπάγεται καινούρια γραφειοκρατία, έξοδα, νοσοκομεία και ταξίδια σε Αθήνα, Πατρα κ.λ.π.

Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι κόπηκαν οχι γιατί ήταν ψεύτες η ''μαϊμούδες ανάπηροι'' αλλα γιατί αυτό τον τρόπο έχει εφεύρει το κράτος μας για να κοροϊδεύει τους ανθρωπους με αναπηρίες. Τώρα θα περιμένουμε άλλους δεκατέσσερις μήνες χωρίς το πενιχρό επίδομα που ετσι και αλλιώς δεν φτάνει για τις θεραπείες του παιδιού και χωρίς καμια αλλη παροχή η διευκόλυνση αφού για ολα απαιτείται η γνωμάτευση του ΚΕΠΑ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΑΝΕΡΟΣ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΑΠΟ

ΕΝΑ ΜΑΙΜΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗ.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250