Ο Κώστας Μεγαδούκας για την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής στο πανηγύρι του Σωτήρος στον Πόρο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Αυγούστου 2013 07:55

Ο Κώστας Μεγαδούκας για την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής στο πανηγύρι του Σωτήρος στον Πόρο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρου «ο Πρόννησος» θα διεξαχθεί στις 6 Αυγούστου το πανηγύρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος -γιορτή στην οποία είναι αφιερωμένη η εκκλησία του χωριού μας. Μετά από σύσκεψη των μελών του Συλλόγου αποφασίσαμε να προβούμε στην καινοτομική ιδέα διεξαγωγής του πανηγυριού στον χώρο του νέου λιμανιού του Πόρου και όχι στην κεντρική πλατεία, όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια. Η αλλαγή αυτή έγινε για δύο κυρίως λόγους: α) Πρώτος λόγος είναι ότι το λιμάνι μας αποτελεί έναν σχετικά νέο χώρο την αξία και δυναμική του οποίου δεν έχουμε κατανοήσει ακόμα. Αξίζει συνεπώς τον κόπο, εφόσον προσφέρεται ο κατάλληλος χώρος, να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο και αυτό δύναται να γίνει η απαρχή για ακόμη λαμπρότερες και πολυπληθέστερες εκδηλώσεις στο χώρο του λιμανιού. Σημειώνεται ότι και τα προηγούμενα χρόνια είχε τεθεί προς συζήτηση η ιδέα διεξαγωγής του πανηγυριού στο λιμάνι. Η κίνηση του λιμανιού όμως, δεν την επέτρεπε σε αντίθεση με φέτος όπου το λιμάνι μετά τις 8.00 μ.μ. είναι ανενεργό και επομένως ουδείς ενοχλείται.

IMG 2453

β) Δεύτερος βασικός λόγος είναι η προσπάθεια αύξησης των εσόδων του Συλλόγου μέσω αυτού του πανηγυριού. Συγκεκριμένα, για να συνεχίσει ο Σύλλογος να προσφέρει υπηρεσίες στον τόπο και στα παιδιά μας και να πραγματοποιήσει τις νέες πρωτοβουλίες που έχουμε συζητήσει χωρίς να επιβαρύνει συνέχεια οικονομικά επιπλέον τα μέλη του, απαιτείται να αυξηθούν τα έσοδά του και αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να το επιτύχει.

Κατανοώ την κριτική των ιδιοκτητών των καταστημάτων της κεντρικής πλατείας και το δύσκολο καλοκαίρι που βιώνουν, αλλά αντίστοιχα αφουγκράζομαι και την πολυετή φωνή διαμαρτυρίας των υπόλοιπων καταστημάτων και κατοίκων του χωριού μας. Ο Πόρος εκτείνεται από τις Λεύκες-Σαρακήνικο μέχρι τα Ράγια και όλοι του οι κάτοικοι και καταστηματάρχες πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις.

Όσον αφορά στις όποιες αντιδράσεις έχουν διατυπωθεί έως τώρα, χωρίς να παρουσιάζομαι ως αχάριστος ή ασεβής έχω να δηλώσω ότι θεσμό αποτελεί το ίδιο το πανηγύρι του Σωτήρος και όχι ο χώρος διεξαγωγής του. Γι' αυτό το λόγο καλώ όλους του συγχωριανούς και φίλους να συμπορευθούμε και να συνδράμουμε ενωμένοι και εν ομονοία όντες για την άψογη οργάνωση και αυτής της μεγάλης εκδήλωσης.

Τέλος, προσκαλούμε όλους εσάς να έρθετε την Τρίτη 6 Αυγούστου το βράδυ στο νέο λιμάνι του Πόρου, σε έναν τόπο καλοκαιρινό, ρομαντικό και αυθεντικά όμορφο και να διασκεδάσετε μαζί μας με πολύ κέφι, χορό και φαγητό.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Κώστας Μεγαδούκας

Μέλος του ΔΣ του Πολιστικού Συλλόγου Πόρου
«ο Πρόννησος»

IMG 2454




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250