Από την Κεφαλονιά πέρασε το πλωτό παλάτι του Στιβ Τζομπς

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 09:39

Από την Κεφαλονιά πέρασε το πλωτό παλάτι του Στιβ Τζομπς

Στα νερά του Ιονίου έπλεε χθες η «Αφροδίτη». Το υπερπολυτελές, τελευταίας τεχνολογίας γιοτ του εκλιπόντος Στιβ Τζομπς συνέχισε να ταξιδεύει στις ελληνικές θάλασσες, όπως έκανε μια ολόκληρη βδομάδα τώρα, όσο δηλαδή οι επιβάτες του, τα μέλη της οικογένειας και φίλοι του αποθανόντος ιδρυτή της Apple, απόλαυσαν τις διακοπές τους. Και από το απόγευμα της Τετάρτης πήραν τον δρόμο για άλλες, ξένες παραλίες, στην Αδριατική Προερχόμενο από το ιταλικό νησί - θέρετρο Κάπρι όπου έπλεε στις 20 Ιουλίου, το νεότευκτο, κατασκευής 2012, εντυπωσιακό αυτό σκάφος, το «Venus» όπως επισήμως ονομάζεται, πέρασε δύο ημέρες αργότερα και από την ακτή Αμάλφι, δημοφιλή τουριστικό προορισμό στη Νότια Ιταλία. Από κει μπήκε πια σε ελληνικά νερά, την προηγούμενη Τετάρτη, οπότε το στίγμα του εντοπιζόταν στη θαλάσσια περιοχής της Σάμης, στην Κεφαλονιά. Δύο ημέρες μετά, Παρασκευή και Σάββατο, έπιανε και Αργοσαρωνικό.  

Στην Υδρα. Οι κάτοικοι της Υδρας το έβλεπαν αραγμένο μεσοπέλαγα, στο πίσω μέρος του νησιού, στον κόλπο του Αγίου Νικολάου. «Υπήρχε μια κινητικότητα, καθώς κατά διαστήματα ταχύπλοο σκάφος του έφερνε κόσμο στη στεριά. Επιβαίνοντες στο μεγάλο αυτό γιοτ έβγαιναν για βόλτα, φαγητό, καφέ ή ποτό στο λιμάνι εδώ. Και ντόπιοι ιδιοκτήτες θαλάσσιων ταξί έβλεπαν στην πίσω πλευρά της Υδρας αυτά τα πηγαινέλα τους. Φυσικά κανείς μας δεν γνώριζε την ταυτότητα αυτών των επισκεπτών, την πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων», περιγράφει στα «ΝΕΑ» η αντιδήμαρχος του νησιού Λουκία Λούλου. Στην Αθήνα. Την περασμένη Δευτέρα (29/7), το υπό σημαία Νήσων Καϊμάν «Venus» έδεσε στη Βουλιαγμένη, όπως μαρτυρούν και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χήρα Τζομπς και τουλάχιστον η μία κόρη της θέλησαν και πήραν μια μικρή γεύση από Αθήνα. Το σχεδόν ογδοντάμετρο (78,2μ.) σε μήκος και δωδεκάμετρο σε πλάτος γιοτ άφηνε τον Πειραιά ύστερα από ένα 24ωρο παραμονής του.

Περνούσε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης τη Διώρυγα της Κορίνθου και ξανοιγόταν πλέον για Επτάνησα. Ενδιάμεσα, η θαλαμηγός κόστους άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων φωτογραφιζόταν με φόντο τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, διασχίζοντας τον Πατραϊκό. Και χθες το μεσημέρι η τελευταία έως τότε γνωστή θέση πλεύσης της εστιαζόταν στο Ιόνιο. Η φήμη αυτή, ότι ένα τεράστιο σκάφος ίσως περνούσε από τα μέρη τους, είχε αρχίσει να διαδίδεται από νωρίς μεταξύ των ντόπιων στην Κεφαλονιά. «Αν δω το συγκεκριμένο γιοτ να φτάνει στα ανοιχτά, θα το αναγνωρίσω. Εχω διαβάσει το βιβλίο του Τζομπς, όπου έγραφε ότι είχε αρχίσει να το κατασκευάζει, οπότε το έχω αναζητήσει στο Διαδίκτυο.

Ως χρήστης κι εγώ του iPhone και του iMac, αλλά και ως ιδιοκτήτης δικού μου σκάφους, καταλαβαίνω αμέσως βλέποντας φωτογραφίες του ότι πρόκειται για γιοτ πολύ ασυνήθιστο - το ίδιο θα διαπιστώσει και όποιος έχει δουλέψει σε υπολογιστές Mac και Apple. Σχεδιαστικά, δηλαδή, ο Τζομπς άφησε σ' αυτό τη φιλοσοφία του: δεν έχει για παράδειγμα προεξοχές, όπως και το Mac. Εχει έντονο το γκρι χρώμα, σαν τα iMac-Apple. Με μια κουβέντα, ξεχωρίζει για το απόλυτα minimal στυλ του. Και στη γέφυρά του, όλα τα ηλεκτρονικά συστήματά του είναι iMac, τα πλέον εξελιγμένα», έλεγε από το Αργοστόλι ο Σταύρος Τραυλός, πρόεδρος των Μηχανικών ΤΕΕ σε Κεφαλονιά - Ιθάκη. Ρότα για Αδριατική. Τελικά λίγες ώρες αργότερα η περιπλάνηση του «Venus» συνεχίστηκε στα ανοιχτά της Κέρκυρας. Νωρίς το απόγευμα, έπαιρνε πλέον κατεύθυνση προς τα παράλια της Αδριατικής, στο λιμάνι Μπαρ του Μαυροβουνίου.

ΤΑ ΝΕΑ





ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250