Ανακοίνωση καθηγητών του ΕΠΑΛ Αργοστολίου για τις απολύσεις και το κλείσιμο του τομέα υγείας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 07:57

Ανακοίνωση καθηγητών του ΕΠΑΛ Αργοστολίου για τις απολύσεις και το κλείσιμο του τομέα υγείας

Σαν καθηγητές του ΕΠΑΛ Αργοστολίου απευθυνόμαστε σε σας, γιατί υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις που αφορούν τη μόρφωση της νέας γενιάς και το δικό μας δικαίωμα στην εργασία. Η ελληνική κυβέρνηση, κατάργησε τον τομέα υγείας και έκανε απολύσεις εκπαιδευτικών στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου, όπως και πανελλαδικά, σε όλα τα ΕΠΑΛ που διέθεταν αυτόν τον τομέα ή άλλους που επίσης καταργήθηκαν. Μαζί κατάργησε και δεκάδες ειδικότητες εκπαιδευτικών.Η κατάργηση του τομέα υγείας δεν ήταν τυχαία επιλογή.Ήταν ο πρώτος στις επιλογές των μαθητών (20% πανελλαδικά). Στην πραγματικότητα παραδίδει τα φιλέτα της εκπαίδευσης στα ιδιωτικά ΙΕΚ και πετά 20.000 μαθητές στο δρόμο. Μαζί πετά στην ανεργία και στην ανέχεια τους συναδέλφους μας. Κανένα επικοινωνιακό τρικ δε μπορεί να κρύψει την αλήθεια αυτή. Με το νέο τεχνικό Λύκειο που ετοιμάζουν, στέλνουν τους μαθητές στη μαθητεία, δηλαδή στην ευέλικτη - φθηνή εργασία από τα 15τους χρόνια. Η άλλη λύση για γονείς και μαθητές είναι η ιδιωτική εκπαίδευση. Καταδικάζουν τις οικογένειες των μαθητών να βάλλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και τις οικογένειες των εκπαιδευτικών στη χρεωκοπία. Οι πρώτες απολύσεις είναι προάγγελος όσων θ' ακολουθήσουν μαζί με τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου ο τομέας υγείας αποτελούσε πάντα μια από τις βασικές επιλογές των μαθητών. Από αυτόν τον τομέα απολύθηκαν μαθητές που σήμερα εργάζονται σαν νοσηλευτές. Φέτος, ειδικά από τον τομέα υγείας, το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών είναι επιτυχόντες σε ΤΕΙ.

Επιπλέον μαζί με τις απολύσεις των καθηγητών έρχονται και οι απολύσεις των καθαριστριών, και των σχολικών φυλάκων που είναι κομμάτι της σχολικής κοινότητας. Για τις απολύσεις αυτές θα κληθούν οι γονείς να πληρώσουν ιδιωτικά συνεργεία , είτε για την καθαριότητα είτε για την φύλαξη των σχολείων.

Η εξέλιξη αυτή δένεται με το σύνολο των αρνητικών εξελίξεων για το λαό μας. Δεν είναι εξαίρεση αλλά μέρος της συνολικής επίθεσης που δέχεται ο εργαζόμενος και η νεολαία. Λειψή χρηματοδότηση για τα σχολεία, απουσία μέριμνας για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, νέο χτύπημα στο δικαίωμα για δημόσιες - δωρεάν σχολικές μεταφορές, καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων, 27άρια τμήματα κλπ.

Καλούμε σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη απέναντι στους μαθητές μας, που τους στερείται η δυνατότητα να ολοκληρώσουν το σχολείο. Η μόνη εγγύηση για να τελειώσουν όλα τα παιδιά αυτό που ξεκίνησαν, είναι να μη γίνει καμιά απόλυση εκπαιδευτικού και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα όλα τα σχολεία. Όλα τα άλλα που διαδίδει η κυβέρνηση, ότι θα εξασφαλίσει τη λειτουργία των ΕΠΑΛ με απολυμένους τους εκπαιδευτικούς, είναι ψέματα.

Καλούμε τους φορείς - το λαό και τη νεολαία του Νομού:
 να καταδικάσουν τον καιάδα για τους μαθητές και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, καθαριστριών και σχολικών φυλάκων.
 να εκφράσουν αλληλεγγύη
 να δράσουν ενιαία ενάντια σε ότι κλέβει το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.

Το κείμενο υπογράφουν:
Ο Διευθυντής: Πολυκαλάς Γεράσιμος
Οι καθηγητές: Βιττωράτος Αριστοτέλης, Δελλαπόρτας Πέτρος, Δελληγιάννης Δημήτρης, Ζαχαροπούλου Σοφία, Καδή Αγγέλα, Κολαΐτη Ελένη, Λαϊνάς Μιχάλης, Μεμελετζόγλου Ελένη, Μαρούλης Διονύσης, Παρίση Ευαγγελία, Ποζίδου Χρυσάνθη, Τσιμάρας Γιώργος
Ο σχολικός φύλακας: Νιφοράτος Παναγής


Ετικέτες: