Σοφία Μαροπούλου: Μετά από 36 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας ήρθε η ώρα της συνταξιοδότησης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 17:38

Σοφία Μαροπούλου: Μετά από 36 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας ήρθε η ώρα της συνταξιοδότησης

Μετά από τριάντα έξι (36) χρόνια πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας και υπηρετώντας την τελευταία πενταετία από τη θέση της Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Εκπαίδευσης της 63ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας αλλά και από τη θέση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, αποφάσισα να αποχωρήσω λόγω συνταξιοδότησης. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω Δημόσια όλους τους συνεργάτες μου : Την Προϊσταμένη των Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Κωνσταντίνα Βασιλάτου και τους εκπαιδευτικούς του Γραφείου μου, τον αναπληρωτή μου και Διευθυντή του 3ου Δ.Σ. Αργοστολίου κ. Σταθάτο Θεόδωρο, τους Σχολικούς Συμβούλους Δημοτικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης κ. Γεώργιο Αλεξανδράτο και κ. Ελένη Κοσμετάτου, τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Γεράσιμο Γαλανό, τους Διευθυντές και τις Προϊσταμένες των Σχολικών μου Μονάδων, τους Εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές), τους μαθητές και τους γονείς τους. Επίσης, όλα τα θεσμικά όργανα του Νομού, τους Φορείς, τα Σωματεία, τα Συνδικάτα και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η εκπαιδευτική μου πορεία αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, που μέσα από τις όποιες δυσκολίες μου χάρισε ξεχωριστές στιγμές γεμάτες από εκπαιδευτική εμπειρία και άπειρα συναισθήματα που δίνεις και αντίστοιχα παίρνεις από παιδιά προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης. Ακόμα και όταν συναντάς εμπόδια που τα θεωρείς αξεπέραστα, αρκούν τα χαμόγελα των μαθητών για να αντλήσεις δυνάμεις.

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο Νομό μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, βρίσκεται σε καλό δρόμο με μάχιμους εκπαιδευτικούς λειτουργούς που πάντα αγωνίζονται για καλύτερη παιδεία.

Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα με ελπίδα αγώνα και αισιοδοξία για το αύριο που φαίνεται σκοτεινό και δύσκολο και δηλώνω πως ακόμη και ως συνταξιούχος θα προσφέρω σε ο,τιδήποτε για καλύτερη εκπαίδευση.

Σοφία Μαροπούλου - Ζαφειράτου




00 inkefalonia general ad 300X250