Λαϊκή Επιτροπή Παλλικής: Να μην κλείσει το Μαντζαβινάτειο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 07:21

Λαϊκή Επιτροπή Παλλικής: Να μην κλείσει το Μαντζαβινάτειο

Να μην κλείσει το Μαντζαβινάτειο.
Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
Υψηλού επιπέδου υγεία, μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ληξουρίου σημαίνει συναγερμό ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Στο πλαίσιο της αντιλαϊκής λαίλαπας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η υγεία θα δεχθεί νέο χτύπημα. Νέα χτυπήματα σε ΕΟΠΥΥ, ασφαλιστικά ταμεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι μέρος μιας στρατηγικής, την εφαρμογή της οποίας οποία επιταχύνουν κυβέρνηση – μονοπώλια – ΕΕ. Πλέον, με απλές υπουργικές πράξεις θα μπορούν να καταργούνται μονάδες υγείας, να καταργούνται ή να παραχωρούνται στους επιχειρηματίες κλίνες, να καταργούνται ειδικότητες και οργανικές. Η ίδια η κυβέρνηση διαρρέει στα ΜΜΕ ότι επίκεινται χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στην υγεία. Η συρρίκνωση του κρατικού τομέα υγείας ή η λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ασθενείς - πελάτες σημαίνει μεγάλο πεδίο κερδοφορίας για τα ιδιωτικά μονοπώλια της υγείας και τις φαρμακευτικές εταιρίες. Το Μαντζαβινάτειο μπαίνει σε ζώνη ακόμη πιο υψηλού κινδύνου.

Καμία αυταπάτη ότι με διαχειριστικές πρακτικές ή πλάγιους δρόμους, υπάρχει λύση. Καμία αυταπάτη ότι ο καθένας μπορεί να σωθεί μόνος του. Να μην πέσουμε στο παιχνίδι του αποπροσανατολισμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση με δήθεν αντιπαραθέσεις των υποτακτικών της, για να πέσει το κλείσιμο στα «μαλακά».

Τώρα χρειάζεται μαζικό ενιαίος αγώνας των εργαζομένων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα στην προμετωπίδα του οποίου πρέπει να υπάρχει το αίτημα για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ. Καμία αναμονή. Κανένας φόβος. Καλούμε το λαό της Παλλικής και τους εργαζόμενους του Μαντζαβινάτειου σε μαζική συμμετοχή
στην απεργία,
την Τρίτη 16 Ιούλη
και σε
συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου
στις 10.30 το πρωί.

Μαζί με το συνολικό πλαίσιο αιτημάτων της απεργίας να διεκδικήσουμε:
• Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο.
• Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού, με υπηρεσίες πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δημόσιας υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.
• Δωρεάν φάρμακα σε όλους και με προτεραιότητα στα ΑΜΕΑ, στους χρόνιους πάσχοντες, στους καρκινοπαθείς.
• Δωρεάν παροχή όλων των εμβολίων για όλα τα παιδιά και των εξετάσεων που απαιτούνται για την εγγραφή τους στα σχολεία.
• Κατάργηση των πληρωμών, εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες. Κατάργηση της πληρωμής του 15% από τους ασθενείς για τις εξετάσεις στο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ πρωτοβάθμιο ιδιωτικό τομέα.

• Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα. Κρατική χρηματοδότηση προς τον ΕΟΠΥΥ και τις δημόσιες μονάδες Υγείας (Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία) για αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων προς τους εργαζόμενους (εφημερίες, υπερωρίες κλπ.) προς τους ασφαλισμένους, για φάρμακα, ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και υγειονομικά υλικά και προς τους συμβεβλημένους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες Υγείας.

• Καμία συγχώνευση ή κατάργηση κέντρων υγείας, πολυιατρείων και εργαστηρίων του ΙΚΑ. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση δημόσιων νοσοκομείων, κρεβατιών, κλινικών, ειδικών μονάδων και άλλων υποδομών και υπηρεσιών τους.
• Προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, οδοντίατρων, φαρμακοποιών και άλλων υγειονομικών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στις δημόσιες μονάδες Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία που θα διεκδικεί ένα πραγματικά αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, μέσα από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία.

Όλοι κι όλες στο δρόμο του αγώνα!!!

Λαϊκή Επιτροπή Παλλική




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250