Τραυματισμός τουρίστριας στη Σάμη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 10:12

Τραυματισμός τουρίστριας στη Σάμη

Από τη Αγγλία, επέλεξε τη Κεφαλονιά για τις φετινές διακοπές της  και συγκεκριμένα τον Καραβόμυλο. Κατέλυσε σε παραλιακό ξενοδοχείο της περιοχής  και χρησιμοποιούσε για τις βόλτες της τον παραλιακό δρόμο Καραβομύλου - Σάμης. Δεν υπολόγισε καλά όμως  τα εμπόδια που θα έπρεπε να ξεπερνά κάθε φορά που θα περπατούσε στον εν λόγω πεζόδρομο, που σε ορισμένα σημεία του, πρέπει να έχεις ικανότητες ακροβάτη! Σήμερα το απόγευμα λοιπόν η ηλικιωμένη κυρία, περνώντας δίπλα από τα αποδυτήρια του γηπέδου Καραβομύλου, δεν... ισορρόπησε καλά στο στενό σκαλοπάτι,

\ με αποτέλεσμα να πέσει και σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις να σπάσει χέρι και ισχίο. Από κει και πέρα άρχισε η περιπέτειά της! Πως να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Σάμης! Για 25 χρόνια τώρα, το Κ.Υ. Σάμης μένει μονίμως ακάλυπτο σε μία βάρδια από οδηγό ασθενοφόρου ( συνήθως απόγευμα ). Για μία ώρα και πλέον παρέμεινε στο έδαφος, περιμένοντας ασθενοφόρο!!!

Όσοι βρεθήκαμε στο σημείο που έγινε το συμβάν... κάναμε όλοι πως δεν γνωρίζαμε τίποτα για τα χάλια του πεζόδρομου χρόνια τώρα και πως όλες οι Δημοτικές Αρχές δεν έκαναν καμία παρέμβαση για βελτίωσή του, κάναμε πως δεν γνωρίζαμε, πως η σημερινή Δημοτική Αρχή, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την μελέτη που υπήρχε για τον παραλιακό πεζόδρομο Σάμης - Καραβομύλου και δεν μίλησε κανείς μας,  κάναμε πως δεν γνωρίζαμε τίποτα για το  ότι σχεδόν τριάντα χρόνια, το Κέντρο Υγείας Σάμης έχει έλειψη οδηγών, κάναμε πως δεν γνωρίζαμε ότι  σε μια περιοχή με τεράστια επισκεψιμότητα και έσοδα για τον Δήμο, χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος, αν αρωστήσει κάποιος 'η χτυπήσει απόγευμα, πρέπει να βρει τρόπο μόνος του να μεταφερθεί  στο νοσοκομείο, 'η αν θέλει να περπατήσει στην παραλιακή Σάμης - Καραβομύλου... πρέπει να το κάνει με δική του ευθύνη πλέον!!!  Και τέλος κάναμε πως δεν καταλαβαίναμε τον εξευτελισμό μας, εξαιτίας της ανοχής και του ωχαδελφισμού μας!

Και όλα αυτά γιατί εχουμε φτάσει στο σημείο να μας αρκεί κάθε τέσσερα χρόνια, ένα χτύπημα στη πλάτη από τον εκάστοτε "πολιτικό πατερούλη" και μια υπόσχεση... για το παιδί 'η κάποιο άλλη "εξυπηρέτηση"!!! Επιστρέφοντας στο συμβάν... ύστερα από μία + ώρα βρέθηκε λύση, ήρθε το ασθενοφόρο και επιστρέψαμε όλοι σπίτια μας, "ευχαριστημένοι" που βοηθήσαμε μια ηλικιωμένη κυρία να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ύστερα από μία ώρα+ που βρισκόταν στο έδαφος με σπασμένο χέρι και ισχίο!!!

Υ.Γ. Πρέπει να αναφερθούμε στην άμεση ανταπόκριση του Α.Τ. Σάμης που έστειλε αμέσως περιπολικό με δύο άνδρες καθώς και στους περίοικους που βοήθησαν με όποιο τρόπο μπορούσαν.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

http://www.vlahatasamis.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ