Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: Η διάλυση του δημοσίου μας αφορά όλους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Ιουλίου 2013 13:24

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: Η διάλυση του δημοσίου μας αφορά όλους

Μετά την παράνομη και αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η κυβέρνηση βάναυσα κατήργησε την Δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και έβαλε το μαύρο στη ζωή μας, σειρά έχει το ξαφνικό κλείσιμο άλλων φορέων το κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απόλυση των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί «οριζόντιες και μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών στην αρχή και άλλων δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων» για να πιάσει τους μνημονιακούς της στόχους. Από τη λαίλαπα των απολύσεων δεν εξαιρείται κανείς. Ήδη η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την απόλυση 15.000 εκπαιδευτικών και υπαλλήλων των Δήμων και τη διαθεσιμότητα άλλων 12.500 εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα.

Ποιος έχει σειρά; Ακόμα και την απόλυση αστυνομικών προωθεί ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης μέσα από την εφαρμογή του «Καλλικράτη της αστυνομίας» και την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Γιατί γίνεται όμως η μεθοδική, ανελέητη και ολοσχερής κατάργηση και απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών; Όχι πάντως για τους δημοσιονομικούς στόχους που με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά ολοένα δεν πιάνονται. Γίνονται, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης ιδιωτικοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών του κράτους. Γίνονται γιατί η κυβέρνηση θέτει το κράτος στην υπηρεσία των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και όχι στην υπηρεσία της κοινωνίας.

Είναι δεδομένο ότι η διάλυση του δημοσίου, σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής ύφεσης και ρεκόρ ανεργίας θα επιτείνει τα φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης, θα μείνουμε χωρίς υγεία, χωρίς παιδεία, χωρίς ασφάλεια.

Η διάλυση του δημόσιου μας αφορά όλους. Κανείς δεν εξαιρείται, κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος. Όλοι μαζί πρέπει:


• Να αντισταθούμε στην προπαγάνδα του «κοινωνικού αυτοματισμού» που τοποθετεί την μια ομάδα εργαζομένων απέναντι στις άλλες ομάδες εργαζομένων. Είμαστε όλοι εργαζόμενοι.
• Να αντισταθούμε στη διάλυση και στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του κράτους και των Δήμων.
• Να αντισταθούμε στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας που μας έχει επιβληθεί.
• Να ανατρέψουμε άμεσα την κυβέρνηση και τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζει.
• Να προχωρήσουμε στην νέα πορεία που χρειάζεται ο λαός και ο τόπος με κυβέρνηση της Αριστεράς.


Αφροδίτη Θεοπεφτάτου