Οι πλώρες των κανό χαράζουν νέα ρότα στον Κούταβο

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 06 Ιουλίου 2013 11:50

Οι πλώρες των κανό χαράζουν νέα ρότα στον Κούταβο

O Κούταβος, η λιμνοθάλασσα που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης του Αργοστολίου φαίνεται τα τελευταία χρόνια να βρίσκει τη ρότα του, μια ρότα χαραγμένη από τις πλώρες των καγιάκ και των κανό. Παράλληλα με το γεγονός ότι είναι ένας από τους καλύτερους υδροβιότοπους στην Ελλάδα, είναι και ένα καταπληκτικό φυσικό κωπηλατοδρόμιο. Την χρήση αυτή σαν κωπηλατοδρόμιο, την είχαν υποτυπωδώς εντοπίσει οι νέοι του Αργοστολίου από την δεκαετία του '60, όταν έφτιαχναν κανό διαφόρων μεγεθών και ιδιοκατασκευές με τα άφθονα υλικά που έβρισκαν από τα υπολείμματα του καταστροφικού σεισμού του 1953 (πηχάκια, μουσαμάδες από σκηνές και πισόχαρτα) και διοργάνωναν αυτοσχέδιους αγώνες.

Στις μέρες μας, βέβαια, τα πράγματα είναι πολύ πιο οργανωμένα, με αθλητικούς ομίλους, σύγχρονα σκάφη και δίνουν την δυνατότητα στους νέους της Κεφαλονιάς να μυηθούν στα μυστικά αυτού του υπέροχου αθλήματος της κωπηλασίας και στο χώρο του Κουτάβου να διοργανώνονται αγώνες.

Να μην ξεχάσουμε βέβαια και την μεγάλη προσφορά του Κούταβου που δίνει στους Αργοστολιώτες, αλλά και στους επισκέπτες από τα Κρουαζιερόπλοια και γενικότερα, με τις υπέροχες περιπατητικές διαδρομές του, μέσα στο δάσος με τα πευκάκια. Πρώτη προτεραιότητα του Δήμου και της Πολιτείας είναι να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδρομή αυτή που φτάνει σήμερα μέχρι την «Νερομάνα», ούτως ώστε να γίνει πραγματικότητα ο γύρος του Κουτάβου έργο που θα έδινε υπεραξία στην πόλη του Αργοστολίου και θα έδινε και χαρακτηριστικά brand name.

 

Ευάγγελος Ευαγγελατος
http://eevangelatos.blogspot.gr/

kopilatodromio1

kopilatodromio1

kopilatodromio3

kopilatodromio1

 

kopilatodromio5

kopilatodromio6


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250