Ποιές είναι οι πέντε επαγγελματικές ειδικότητες που ζητούν οι επιχειρήσεις

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 07:22

Ποιές είναι οι πέντε επαγγελματικές ειδικότητες που ζητούν οι επιχειρήσεις

42 εγχώριες και πολυεθνικές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την διεξαγωγή συνεντεύξεων με τελειόφοιτους και απόφοιτους των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών του τμημάτων και έβγαλαν ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Νέους και νέες με πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς του μάρκετινγκ, της διοίκησης επιχειρήσεων, της πληροφορικής, της λογιστικής και των βαλκανικών γλωσσών  

αναζητούν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι συνεντεύξεις ξεκίνησαν το πρωί και θα συνεχιστούν και αύριο ενώ κάθε ένα από τα 280 άτομα που δήλωσαν συμμετοχή έχει δικαίωμα να δώσει τρεις συνεντεύξεις, ή και κάποιες επιπλέον, εφόσον προκύπτουν κενά στο πρόγραμμα των εταιρειών. Η διαδικασία γίνεται στο χώρο της βιβλιοθήκης και κάθε συνέντευξη διαρκεί 15 λεπτά. «Οι εταιρείες ενδιαφέρονται να καλύψουν άμεσες ανάγκες σε εργατικό δυναμικό ή μελλοντικές ανάγκες τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού», εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η υπεύθυνη λειτουργίας του Γραφείου Διασύνδεσης, Σοφία Παναγιωτίδου.

Η ίδια εκτιμά ότι από τις 42 εταιρείες, τουλάχιστον οι μισές θα μπορούσαν να προσφέρουν άμεσα κάποιο είδος πλήρους, μερικής ή εποχιακής απασχόλησης, (κυρίως στη Θεσσαλονίκη) ωστόσο αν οι συνεντεύξεις δεν καταλήξουν άμεσα σε προσφορά εργασίας αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. "Η πρόσληψη έχει να κάνει με το αν οι εταιρείες θα βρουν τελικά τους κατάλληλους υποψήφιους. Σε κάθε περίπτωση, η ίδια η εκδήλωση παρέχει στους ενδιαφερόμενους ένα ισχυρό δίκτυο γνωριμιών με στελέχη επιχειρήσεων που μπορεί να καταλήξει κάποια άλλη χρονική στιγμή στην προσφορά εργασίας" προσθέτει.

Σχετικά με το ενδιαφέρον των εταιρειών επισημαίνει ότι εκτός από τις ειδικότητες μάρκετινγκ, διοίκησης επιχειρήσεων, πληροφορικής και λογιστικής υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τους αποφοίτους των τμημάτων βαλκανικών γλωσσών καθώς το εφόδιο που τους παρέχει η γνώση της γλώσσας θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για την παρουσία τους σε διάφορες θέσεις εργασίας στις βαλκανικές χώρες.

Η διήμερη εκδήλωση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας παραφράζει τον τίτλο της γνωστής κινηματογραφικής ταινίας «mission impossible» («αδύνατη αποστολή») μετατρέποντάς τον σε «admission is possible» («εφικτή πρόσληψη») για να τονίσει ότι παρά την αυξανόμενη ανεργία, κυρίως στον πληθυσμό των νέων επιστημόνων, υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες εισόδου και παραμονής στην αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιούνται, εξάλλου, ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις για την απασχόληση ΑΜΕΑ σε επιχειρήσεις, την παρουσίαση ερευνών του Γραφείου Διασύνδεσης σχετικά με την πορεία των αποφοίτων και τη συμβουλευτική προετοιμασία για την είσοδο στην ελληνική και διεθνή αγορά εργασίας (Cine career). Στόχος των υπευθύνων του γραφείου είναι η διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων κάθε χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ