Σούπερ Κεφαλλονίτισσα – Πρώτη στην Νομική με 19.566 μόρια χωρίς φροντιστήριο

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013 23:59

Σούπερ Κεφαλλονίτισσα – Πρώτη στην Νομική με 19.566 μόρια χωρίς φροντιστήριο

Ο λόγος για την Ελένη Μαράτου-Πετεινάτου που έχει βαλθεί να τρελάνει όλο τον κόσμο, καθώς κατέρριψε τον μεγαλύτερο μύθο που συνοδεύει όχι μόνο τις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και τα μαθητικά χρόνια γενικότερα. Το νεαρό κορίτσι από την Κεφαλονιά κατάφερε να συγκεντρώσει 19.566 μόρια, να περάσει από τους πρώτους στη Νομική Σχολή Αθηνών, χωρίς ούτε ένα φροντιστήριο! Κι αν για όλους εμάς αλλά και για τα παιδιά που φέτος κλήθηκαν να αποφασίσουν μέσω των Πανελληνίων εν μέρει το μέλλον τους φαντάζει αδιανόητο η «μικρή» Ελένη από τις Κεραμιές ήρθε να μας δείξει τον πραγματικό δρόμο της επιτυχίας. Αυτόν της αφοσίωσης, του στόχου, των ονείρων και φυσικά των θυσιών...    

Τι όμως κάνει το κατόρθωμα της ακόμα σημαντικότερο; Το γεγονός πως οι δύο τις γονείς είναι άνεργοι εδώ και καιρό κι γι αυτόι τον λόγο δεν μπόρεσε να πάει σε φροντιστήριο. Μόνο ένας καθηγητής της προθυμοποιήθηκε αφιλοκερδώς να την βοηθήσει (πολλά συγχαρητήρια στον καθηγητή) κι αυτό λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις.

«Οι καθηγητές μου το περίμεναν, εγώ δεν το περίμενα. Αν δεν διαβάσεις δεν κάνεις τίποτα. Δεν μπορείς να επαφίεσαι στους καθηγητές είτε στο σχολείο είτε στο φροντιστήριο. Αν δεν εντοπίσεις μόνος σου τους τομείς στους οποίους υστερείς ώστε στη συνέχεια να τους βελτιώσεις, κανένα φροντιστήριο δεν πρόκειται να σε βοηθήσει», τόνισε χαρακτηριστικά η Ελένη.

Και για του λόγου το αληθές η Ελένη εξομολογείται ότι επέλεξε να περνάει καθημερινά 8-10 ώρες πάνω από τα βιβλία και τα τετράδια τα τελευταία δύο χρόνια θυσιάζοντας Σαββατοκύριακα και αρκετό από τον χρόνο της, θυσία που – ευτυχώς – απέδωσε τα μέγιστα.

Ιδού και οι βαθμοί της Ελένης:

19,6 στα Αρχαία

19,3 στην Ιστορία

19,2 στη Λογοτεχνία

20 στη Βιολογία

19,6 στα Λατινικά

18,6 στη Γλώσσα

Πηγή: sport103.gr