To κτίριο του "Μεταξάτειου" Ιδρύματος η πρώτη δράση για την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 07:44

To κτίριο του "Μεταξάτειου" Ιδρύματος η πρώτη δράση για την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών

Με τον πιο δυναμικό τρόπο ξεκίνησε τις δράσεις της η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών. Στις, 27/06/2013, ο Πρόεδρος κ. Αναστάσιος Βαλλιανάτος και τα μέλη του ΔΣ επισκέφθηκαν το Γενικό Γραμματέα του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτη Κοντό, καθηγητή φιλοσοφικής και γνωστό πνευματικό άνθρωπο, στο γραφείο του. Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν το κτίριο του «Μεταξάτειου» ιδρύματος στην Αθήνα, το οποίο παρά τον όρο δωρεάς για αποκλειστική χρήση του ως εστία διαμονής απόρων Κεφαλλήνων φοιτητών δεν χρησιμοποιείται για αυτόν το σκοπό. Αντίθετα, τελεί υπό κατάληψη την τελευταία 20ετία.  

Ο νέος Πρόεδρος κ. Βαλλιανάτος και το ΔΣ της Αδελφότητας Αθηνών ξεκινάει συμβολικά την κοινωνική δράση από αυτό το τεράστιο θέμα της στέγασης νέων παιδιών που κατάγονται από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης η σίτιση και η στέγαση των Κεφαλλήνων φοιτητών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουν τα όνειρα τους.

Η Αδελφότητα Αθηνών θα είναι κοντά στα νέα Κεφαλλονιτόπουλα.

Επίσης, συζητήθηκε η συνεργασία και η κοινή πολιτιστική και κοινωνική δράση του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας.
Τέλος, ο κ. Κοντός δώρισε βιβλίο με το έργο του Κωστή Παλαμά για τη βιβλιοθήκη της Αδελφότητας με την ευχή να πετύχει το έργο του ο νέος Πρόεδρος.

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2013

Από το Γραφείο Τύπου

Παρακάτω φωτογραφίες




00 inkefalonia general ad 300X250