ΕΚΤΑΚΤΟ : Tο ΣτΕ αποφάσισε να ανοίξει αμέσως η ΕΡΤ μέχρι να γίνει ο νέος φορέας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 23:00

ΕΚΤΑΚΤΟ : Tο ΣτΕ αποφάσισε να ανοίξει αμέσως η ΕΡΤ μέχρι να γίνει ο νέος φορέας

Να ανοίξει αμέσως η ΕΡΤ μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας της κρατικής τηλεόρασης αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ΣτΕ με προσωρινή διαταγή διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης της κοινής υπουργικής απόφασης για την ΕΡΤ ως προς το σκέλος της διακοπής μετάδοσης εκπομπών και της αναστολής λειτουργίας των συχνοντήτων της κρατικής τηλεόρασης.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσαν την προσωρινή διαταγή για την κοινή υπουργική απόφαση υπέρ των εργαζομένων που προσέφυγαν σε αυτό, επικαλούμενοι το άρθρο 15 του Συντάγματος που υποχρεώνει το κράτος να ρυθμίζει την απρόσκοπτη λειτουργία και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τον χάρτη θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Παράλληλα στην απόφαση υποστηρίζεται ότι δεν μπορούν να καταγγελθούν συμβάσεις εργαζομένων και να αποζημιωθούν πριν εκδοθεί η απόφαση για την αίτηση αναστολής τον Σεπτέμβριο.

Με την απόφαση αυτή δίνεται η εντολή ώστε η ΕΡΤ να συνεχίσει να εκπέμπει η ΕΡΤ, όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, οι ραδιοφρωνικοί σταθμοί και μέσω διαδικτύου έως ότου γίνει πράξη η απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί ο νέος φορέας ο οποίος θα την αντικαταστήσει.

Τα τεχνικά προβλήματα αναμένεται να εξαληφθούν τις επόμενες ώρες, ώστε έως αύριο το πρωί, το αργότερο το μεσημέρι να επανέλθει στον τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό και διαδικτυακό «αέρα» το σήμα της ΕΡΤ.

iefimerida


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250