Μπαίνουν λουκέτα στις εφορίες 20 νησιών - Κλείνει η εφορία Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 11:19

Μπαίνουν λουκέτα στις εφορίες 20 νησιών - Κλείνει η εφορία Ιθάκης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου αναστέλλεται η λειτουργία 6 εφοριών σε νησιά, ενώ οι υπόλοιπες 14 εφορίες θα ενοποιηθούν την 1η Σεπτεμβρίου. Με τον τρόπο εκπληρώνεται η μνημονιακή υποχρέωση για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα εντός του 2013, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011.

Ηδη κατά την πρώτη φάση του σχεδίου ενοποίησης τον Οκτώβριο του 2012 είχε ανασταλεί η λειτουργία 47 ΔΟΥ και κατά τη δεύτερη φάση του σχεδίου ενοποίησης τον Ιανουάριο του 2013 είχε ανασταλεί η λειτουργία 51 ΔΟΥ.

Οι έξι εφορίες για τις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία τους είναι: οι ΔΟΥ Σαλαμίνας (εντάσσεται στη ΔΟΥ Ε΄ Πειραιά), Κυθήρων (ΔΟΥ Α΄ Πειραιά), Θάσου (ΔΟΥ Καβάλας), Παξών (εντάσσεται στη ΔΟΥ Κέρκυρας), Ιθάκης (ΔΟΥ Αργοστολίου) και Λέρου (εντάσσεται στη ΔΟΥ Κω). Η επιλογή των ΔΟΥ που κλείνουν έγινε με κριτήριο τη μικρή απόσταση από τη στεριά (Σαλαμίνα και Θάσος) ή τον μικρό αριθμό συναλλαγών που διενεργούν με πολίτες. Την 1η Σεπτεμβρίου θα κλείσουν οι ΔΟΥ Αίγινας, Λήμνου, Πόρου, Αγ. Κήρυκου, Σκοπέλου, Υδρας, Σκιάθου, Σπετσών, Κέας, Ανδρου, Τήνου, Καρπάθου, Καλύμνου και Μήλου.

Σε κάθε μια από αυτές τις ΔΟΥ που αναστέλλεται η λειτουργία τους, ιδρύεται ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), το οποίο λειτουργεί ως ένα Φορολογικό ΚΕΠ σε κτίρια των ΟΤΑ. Στα ανωτέρω γραφεία οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν μέχρι σήμερα στις ΔΟΥ.

Ταυτόχρονα, προχωρά στην ενοποίηση των σημείων ελέγχου των ΔΟΥ ολόκληρης της χώρας. Από την 1η Ιουλίου θα λειτουργούν 65 σημεία ελέγχου με ενοποίηση και συνένωση των Γραφείων – Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού των ΔΟΥ σε μεγαλύτερες και πιο παραγωγικές μονάδες.

Πηγή: http://www.skai.gr

 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250