Θαυμάσια παράσταση και άφθονο χειροκρότημα για τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου (photos)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 14:02

Θαυμάσια παράσταση και άφθονο χειροκρότημα για τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου (photos)

ΤΟ ΜΟΥΡΤΟΡΙΟ (ΚΗΔΕΙΑ) ΤΟΥ ΚΟΝΤΕ ΡΕΣΤΕΛΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» Με μια θαυμάσια παράσταση σε κείμενο από τις γνωστές «Κεφαλονίτικες Ιστορίες» του Σπύρου Σκιαδαρέση, και σε διασκευή της δασκάλας τους Στάμως Μαστρόκαλου, οι μαθητές της Έκτης Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στο κατάμεστο από κόσμο Θέατρο « Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» το κοινό «μουρλάθηκε στο γέλιο» παρακολουθώντας τους θρήνους και τις κατάρες τις χιλιοαπατημένης σιόρα Μπεμπέτας, όταν «πέθανε» από προφανές «ιατρικό» λάθος ο «σύζυγος» της Τσίτσος. Τελικά έγινε η «νεκροφάνεια» του Τσίτσου προκαλώντας έκπληξη, «φόβο» και μέχρι δακρύων γέλιο, και το «μουρτόριο» (κηδεία) έλαβε «τέλος»!!!

Μια εύθυμη ιστορία βασισμένη στη λαϊκή παράδοση με απίστευτη και αναπάντεχη αλληλοδιαδοχή κωμικοτραγικών εικόνων, όπως τσι εμετάπλασε ο συγγραφέας Σπύρος Σκιαδαρέσης στο βιβλίο του «Κεφαλονίτικες Ιστορίες», γραμμένες σε τοπικό γλωσσικό ιδίωμα (Εκδόσεις Δίφρος, Αθήνα 1959).

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έπαιξαν οι μαθητές:

Αλυσανδράτου Μαρία ΣΙΟΡΑ ΜΠΕΜΠΕΤΑ (ΧΗΡΑ)

Σαββαόγλου Ιάσονας ΤΣΙΤΣΟΣ

Βινιεράτου Έλενα ΣΙΟΡΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ

Τρυφωνοπούλου Μαρία ΜΑΡΓΕΤΙΝΑ

Βλάχος Αντρέας ΓΙΑΤΡΟΣ

Λαζαράτος Σπύρος ΜΠΟΝΑΝΟΣ

Τσιλιμιδός Άγγελος ΠΑΠΑ - ΠΕΡΣΟΣ

Συμμετείχαν ακόμη:

Σπαθής Γ. - Κοσμάτος Η. – Ντολλάνι Ειρ. - Γιουσενάι Ειρ. – Γιόργκο Χριστίνα – Σάντος Ρένος – Αντωνάτου Άννα- Ντίμο Ου – Κυριάι Βασιλική – Τσενόλι Μ. – Κιορρί Κλάους – Λουκάτος Παναγής

Οι μαθητές μας κατάφεραν να αναδείξουν τη θρυλική ιδιορρυθμία των συμπατριωτών μας με την κωμικότητα και την ντοπιολαλιά τους και να μας χαρίσουν άφθονο γέλιο, όταν στους δύσκολους καιρούς που ζούμε έχει περιοριστεί και το χαμόγελο ακόμα! Γι αυτό τους ευχαριστούμε πολύ, τους συγχαίρουμε, τους αποχαιρετούμε, τους ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ και ποτέ η χαρούμενη διάθεση και το γέλιο να μη λείπει από τη ζωή τους!!!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

(από Καγγελάρη Διονύσιο, δάσκαλο)


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250