Αποσύρθηκε η ΝΕΛ από τη γραμμή Μεσολόγγι - Κεφαλονιά - Ιθάκη;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 10:42

Αποσύρθηκε η ΝΕΛ από τη γραμμή Μεσολόγγι - Κεφαλονιά - Ιθάκη;

Παρελθόν, όπως φαίνεται, αποτελεί η ιδέα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά, αφού οι δυσκολίες διαδέχονται η μια την άλλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία SeaLinkFerries (θυγατρική της ΝΕΛ) κατέθεσε στο Σ.Α.Σ έγγραφο με ημερομηνία 8/4/2013 και στο οποίο γνωστοποιεί την πρόθεσή της να αποσυρθεί από τη γραμμή Μεσολόγγι - Κεφαλονιά - Ιθάκη, επικαλούμενη διάφορους λόγους και δυσκολίες. Αυτό βέβαια δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο όμως μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για το Μεσολόγγι, το οποίο περίμενε αυτή τη σύνδεση μετά μάλιστα και τα μεγάλα σχέδια που είχαν ανακοινωθεί για την ανάπτυξη της πόλης, η οποία θα ερχόταν από τη θάλασσα.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του κάνουν επαφές για την αναζήτηση άλλης εταιρείας, που θα δεχθεί να δρομολογήσει κάποιο από τα πλοία της στη εν λόγω γραμμή. Ωστόσο όμως η δημοτική αρχή τηρεί σιγή ιχθύος πάνω σε αυτό το θέμα και μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερώσει για τις εξελίξεις και αν αυτές ισχύουν ακόμη και για τα νέα δεδομένα που προέκυψαν πριν δύο μήνες, αν ισχύει η ύπαρξη του εν προαναφερόμενου εγγράφου.

εφ. ΑΙΧΜΗ