Κλήση σε απολογία για άγρα πελατών - Η απάντηση του πρακτορείου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 20:40

Κλήση σε απολογία για άγρα πελατών - Η απάντηση του πρακτορείου

ΠΡΟΣ : κα. ΜΑΝΩΛΑΤΟΥ ΣΤΑΜΩ του Νικολάου, ναυτικός πράκτορας: AVALON Α.Δ.Τ.:Χ-810203 Α.Φ.Μ.: 102050210

Ο Λιμενάρχης Κεφαλληνίας Αντιπλοίαρχος ΛΣ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗΣ Γεώργιος,

Έχοντας υπόψη το άρθρο 157 του Ν.Δ. 187/1973 με το οποίο κυρώθηκε ο Κώδικας Δημοοίου Ναυτικού Δικαίου (ΦΕΚ 261Α ), σε συνδυασμό με το άρθρο 6 του Ν.2690/99(ΦΕΚ 45Λ), σας καλούμε να απολογηθείτε εγγράφως διότι την 05/06/2013 περί ώρα 10:45 δεν συμορφωθήκατε μκ την αριθ. 14/2012 Απόφαση της Υπηρεσίας μας που ορίζει το σημείο από το οποίο Επιτρέπεται εντός της χερσαίας ζώνης η διάθεση διαφημιστικών φυλλαδίων, καθώς η υπάλληλος του πρακτορείου σας μοίραζε φυλλάδια σε σημείο που δεν επιτρέπεται και συγκεκριμένα απέναντι από το άγαλμα του ΚΑΒΑΔΙΑ.

Επιπροσθέτως αρνηθήκατε να συμμορφωθείτε και μετά από τις σχετικές προφορικές εντολές του Λιμενικού Οργάνου που είχε Υπηρεσία.

Κατά παράβαση του άρθρου 296 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Κ ΕΦ/ΝΙΑΣ (ΦΕΚ 482Β/78).

Τάσσουμε προθεσμία για απολογία πέντε (5) ημερών από τη νομότυπη κοινοποίηση της κλήσης μας αυτής.

Σε περίπτωση που δεν απολογηθείτε εμπρόθεσμα θα υποστείτε τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗΣ Γεώργιος

  • H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

Προς

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Υποψην Κου Καλιτσουνακη Γεωργιου - Λιμεναρχης

 

Κατοπιν της κλησης σε απολογια που μου επιδωσατε σημερα 5/6/2013 και παρολο που δεν βρισκω καμια αιτια και κανεναν λογο για τον οποιο πρεπει να απολογηθω στην υπηρεσια σας, εν τουτοις, παραθετω υποψην σας τα παρακατω

Από την 5/9/2012 εχω υποβαλει αιτημα στο Λιμενικο ταμειο, το οποιο παραπεφθηκε στην υπηρεσιας την 9/10/2012, προς διεκπεραιωση για να να λαβω αντιγραφο της σχετικης αποφασης σας,περι σημειων διαθεσης διαφημιστικων φυλλαδιων, ώστε να ελεγξω την νομιμοτητα της ( νομιμοτητα αυτου που την εκδιδει και βαση ποιας νομοθεσιας στηριζεται το περιεχομενο της) και την συναφεια της  με την δικη μου επιχειρηματικη του δραστηριοτητα.

Αντιγραφο της αποφαση αυτής, κατά παραβαση των καθηκοντων σας ( αναπαντητη αιτηση μου από τον Σεπτεμβριο 2012) μεχρι και σημερα ουδεποτε μου επιδοθηκε. Αντιθετα,κατά τροπο αυθαιρετο και δυσφημιστικο για την επιχειρηματικη μου δραστηριοτητα, την επικαλειστε προφορικως, στελνετε τα οργανα της υπηρεσιας σας να τρομοκρατουν το προσωπικο του γραφειου μου, να με εκθετουν ενωπιον δεκαδων τουριστων που βρισκονται γυρω μας, αποσυντονιζοντας την εκτελεση των υπηρεσιων μας και προκαλωντας ηθικη αλλα και οικονομικη ζημια, για την οποια επιφυλασσομαι να ασκησω τα νομιμα δικαιώματα μου.

Την μερα του συγκεκριμενου συμβαντος, 5/6/2013 για το οποιο με καλειτε σε απολογια, βρισκομουν ολο το πρωι στο κτιριο της παλιας αστυνομιας επι της παραλιακης ( εκει που εχετε ορισει επισης σαν σημειο διανομης φυλλαδιων ) και αντικρισα τα εξης :

 

1.            Περι τα σαραντα ταξι μπροστα από την εξοδο του λιμανιου, από το οποιο αναμενεται να περασουν οι επισκεπτες από τα κρουαζιεροπλοια που αγγυροβολουν στο λιμανι, οι οποιοι όμως θα πρεπει να περασουν πανω από αυτά τα ταξι, για να βρουν διεξοδο να περπατησουν στη πολη, να συνομιλησουν θελουν δεν θελουν με τους οδηγους αυτων και να γινουν αντικειμενο της αγρας πελατων που πραγματοποιειται μπροστα στα ματια σας αλλα για χαρη των οποιων συμφεροντων υπαρχουν στο νησι, κανετε ότι δεν τη βλεπετε.

2.            Λιγα μονο μετρα από την ομορφη αυτή εξοδο θα συναντησουν τρενακι σταθμευμενο στα δεξια του δρομου με χαλι στρωμενο στα δημοτικα παρτερια με τους φοινικες , τραπεζακι με πλαστικες καρεκλες, ομπρελα για τον ηλιο, πινακιδες εντος του δρομου με διαδρομες και τιμες που εκτελει αυτό το τρενακι και χρηματα που εισπρατονται μεσα στο δρομο από υπαλληλους γραφειου που εδρευει στην ακριβως αντιθετη πλευρα του δρομου. Παρατηρησα δε ότι αν ενοχλουν οι φοινικες την ομορφια αυτου του τοπιου, οι υπαλληλοι της συγκεκριμενης επιχειρησησης παιρνουν πριονι και ότι τους ενοχλει το κοβουν επι τοπου. Στα αυτό το σημειο βεβαια από ότι καταλαβα δεν σας πειραζει ότι η συναλλαγη δεν γινεται εντος του γραφειου αλλα στο δρομο, ουτε εχετε θεμα αποφασεων περι σημειων διανομης φυλλαδιων, ουτε περι αγρας πελατων, ουτε περι εικονας που παρουσιαζει το λιμανι στους τουριστες

3.            Φτανουμε μετα στο κτιριο της παλιας αστυνομιας μπροστα από τους καδους σκουπιδιων , που εχετε πια περιτρανα επιτρεψει σε λοιπους επιχειρηματιες του νησιου να διανειμουν φυλαδια και με αυτό τον ομορφο και αξιοπρεπη τροπο να ενημερωνουν τους επισκεπτες μας για την παροχη τουριστικων υπηρεσιων τους. Θα μου επιτρεψετε στο σημειο αυτό να σημειωσω ότι παρολο που σεβομαι απολυτα την ταξη των επαγγελματιων ταξι αλλα και  υπαλληλους αλλης εθνικοτητας που εργαζονται στο νησι μας, δεν μπορω να καταλαβω σε τι ειμαστε κατωτεροι ολοι οι υπολοιποι επιχειρηματιες , συμεριλαμβανομενου και του ευατου μου , που πηραμε αδεια από τη Αρχη σας να προβαλουμε τις επιχειρησεις μας ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΕΝΤΡΑ, σαν να πουλαμε μαιμου τσαντες στο Θησειο η στην Ομονοια.

 

Παρατηρησα δε ότι ειστε τοσο ησυχος ότι όλα είναι σε ταξη που κατά την διαρκεια που βγαινουν από τα κρουαζιεροπλοια πελατες και ενώ όλα  τα παραπανω είναι σε εξελιξη, δεν στελνετε ουτε ένα από τα οργανα της υπηρεσιας σας να ελεγξει αν όλα είναι ομαλα και συμφωνα με το νομο που συνεχεια επικαλειστε.

Αντιθετα μολις προσεγγισει καραβι στον λιμενοβραχιονα όλα τα περιπολικα, συμβατικα αυτοκινητα, ποδηλατα και πεζες περιπολιες της υπηρεσιας σας είναι σε μονιμη διαδρομη επι της παραλιακης, για να ελεγξουν αν τηρειται η ταξη στο αγαλμα του ΚΑΒΑΔΙΑ!!! Ελεγχουν μονιμα και με εξονυχιστικο τροπο αν το προσωπικο του Avalonείναι γυρω από το αγαλμα η απεναντι από αυτό, αν μιλανε, χαμογελανε η κανουν γκριματσες στους πελατες και αν σηκωνουν το χερι η το ποδι παραπανω από ότι οριζει η αποφαση σας . Αν δε, ΕΣΕΙΣ και μονο ΕΣΕΙΣ κρινεται ότι κατι δεν είναι συμφωνο με τις αποφασεις σας , τοτε μας καλειτε να σας ακολουθησουμε σε αυτοφωρη διαδιακασια, μας διασυρετε και μας ξευτιλιζετε για παραβαση αποφασεων που ΕΣΕΙΣ πηρατε χωρις βεβαια να μας δινεται ποτε την εξηγηση βασει ποιας νομοθεσιας τις πηρατε και τις εκτελειτε και γιατι αυτή η ευαισθησια σας κατεχει για το αγαλμα του Καβαδια και όχι για το υπολοιπο κομματι της παραλιακης. ( Ενδεχομενως να εχει να κανει με το στοιχειο της ποιησης ….)

 

Θα σημειωσω βεβαια ότι την 7/9/2012 αλλα και την 10/4/2013 υπεβαλα αιτησεις στο Λιμενικο Ταμειο Αργοστολιου, συμφωνα με τις οποιες και προκειμενου να μην βρισκομαστε πλεον σαν επιχειρησεις μεσα στο δρομο, να διανεμουμε φυλλαδια και να κινδυνεουμε ανα πασα στιγμη από την εφαρμογη των αποφασεων σας, ζητουσα να δοθει χωρος εντος του κεντρου πληροφοριων, να τοποθετηθει σταντ και κατοπιν αιτησεως κάθε επιχειρηματια και ισως εναντι μικρου τιμηματος να δοθει η αδεια τοποθετησης διαφημιστικων φυλλαδιων της κάθε αιτουσας επιχειρησης. Δεν πηρα απαντηση σε καμια από τις δυο αιτησεις εντος του χρονου που οριζει ο νομος,αντιθετα συνεχιζω μεχρι και σημερα να ασχολουμαι αν πρεπει να μοιραζω φυλλαδια και αν πρεπει να κοιταω τον ΚΑΒΑΔΙΑ από κοντα η από μακρια!!!

 

Επειδη όμως, καποιοι εξακολουθουμε να θελουμε να προσφερουμε υπηρεσιες στον τουρισμο και το νησι και αναζητουμε τροπους να προβαλουμε την δουλεια μας με αξιοπρεπεια και να κανουμε βιωσιμες τις επιχειρησεις μας, χωρις να παραβαινουμε κανενα νομο, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΔΙΚΑΙΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΗ ΚΑΤΑΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, που παρεχουν υπηρεσιες σε πελατες κρουαζιεροπλοιων που προσεγγιζουν το νησι.

 

Αν θεωρειται ότι θα πρεπει να μου υποβληθουν κυρωσεις για ότι εσεις θεωρειται ότι εκτελεσα κατ τροπο παρανομο, δεν θα εχω καμια αντιρηση να τις δεχτω. Θα δεχτειτε και εσεις όμως ότι προσωπικα θα προστατεψω την δουλεια μου και την αξιοπρεπεια μου με ότι δικαιωματα που δινει ο νομος και θα προβω σε ολες τις ενεργειες που είναι απαραιτητες για αυτό εναντι οποιουδηποτε με θιγει, ειτε είναι απλος πολιτης ειτε Δημοσια αρχη.

 

 

Με εκτιμηση

 

Σταμω Μανωλατου

AvalonTravel

 

Αργοστολι 5 Ιουνιου 2013




00 inkefalonia general ad 300X250