Θερινό Σχολείο για την Κοινωνική Οικονομία από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 21:47

Θερινό Σχολείο για την Κοινωνική Οικονομία από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Η επιτυχημένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συνεχίζεται και το 2013 με μια σειρά Θερινών Σχολείων που απευθύνονται σε επιστήμονες και επαγγελματίες, σε μια ευρεία γκάμα επιστημονικών αντικειμένων. Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διοργανώνει από τις 3 έως τις 13 Ιουλίου 2013, στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, Θερινό Σχολείο με θέμα:Κοινωνική Οικονομία


Ο κύριος σκοπός του Σχολείου είναι να καταρτίσει τους συμμετέχοντες ως προς τα εξής:
1. Βασικές έννοιες και αρχές της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας
2. Μακροοικονομικές προσεγγίσεις: κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα
3. Αξιοποίηση πόρων και κοινωνικό μάρκετινγκ
4. Επικοινωνία και κοινωνική επιχειρηματικότητα
5. Χρηματοδοτικά εργαλεία και ευρωπαϊκά προγράμματα της κοινωνικής οικονομίας
6. Πράσινη επιχειρηματικότητα και χρηματοοικονομική ανάλυση
7. Επενδύσεις, επιπτώσεις και η προσέγγιση των τριών τομέων της οικονομίας
8. Δομές κοινωνικής οικονομίας και τοπική κοινωνία
9. Κοινωνική έρευνα, συμβουλευτική ενδυνάμωση και επιχειρηματική στρατηγική
10. Ανθρώπινο δυναμικό και επιχειρηματικότητα στο περιβάλλον της κοινωνικής οικονομίας
11. Εφαρμογή, πληροφόρηση

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
1. Εργαζόμενους και στελέχη φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου κερδοσκοπικού ή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ΜΚΟ, συνδικαλιστικών οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, των ΟΤΑ α' και β' βαθμού και των κοινωφελών επιχειρήσεων τους, κ.λπ. που σχετίζονται με θέματα Κοινωνικής Οικονομίας, Τοπικής Ανάπτυξης, Ποιότητας ζωής, Κοινωνικής ένταξης, Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων, Χρηματοδοτικά εργαλεία για την αναζήτηση και μόχλευση πόρων, Μάρκετινγκ, Ανάπτυξης Ανθρώπινου δυναμικού κ.ο.κ.
2. Εργαζόμενους και στελέχη επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Αειφόρου Ανάπτυξης και Ποιότητας Ζωής (αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, προστασία του περιβάλλοντος, προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού κεφαλαίου, προώθηση του τουρισμού και του αγροτουρισμού, άρση της απομόνωσης και του κοινωνικού αποκλεισμού, παραγωγή και προώθηση τοπικών προϊόντων, ενίσχυση της απασχόλησης) καθώς και στον τομέα της Κοινωνικής Φροντίδας με ανάλογο γνωστικό υπόβαθρο.
3. Πτυχιούχους και κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων, με ευρύτερο υπόβαθρο Κοινωνικής Οικονομίας, Χρηματοδοτικά εργαλεία για την αναζήτηση πόρων, Μάρκετινγκ, Ανάπτυξης Ανθρώπινου δυναμικού, Ποιότητα, Τοπική Κοινωνία.
4. Φοιτητές συναφών αντικειμένων εκπαίδευσης προς το αντικείμενο του σχολείου.
• Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι να έχουν ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές γνώσεις σε ευρύτερα γνωστικά πεδία που σχετίζονται με την άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων στους τομείς της Αειφόρου Ανάπτυξης, της Ποιότητας Ζωής και της Κοινωνικής Φροντίδας.
• Στους συμμετέχοντες θα καταβληθεί μικτό επίδομα 4,00 € για κάθε ώρα κατάρτισης (συνολικά μικτά: 220,00 € κατ' άτομο). Δικαίωμα στην οικονομική ενίσχυση δεν έχουν όσοι παρακολούθησαν το θερινό σχολείο του 2012 και έλαβαν το σχετικό επίδομα κατάρτισης.
• Προθεσμία και τρόπος κατάθεσης αιτήσεων :
1. Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: έως 15/6/2013
2. Τρόπος Λήψης Αιτήσεων:
 Διαδικτυακά μέσω ιστοτόπου:
http://www.teiion.gr/images/stories/pdf/therinasxoleia/aitisi_therino_koinoniki_oikon_k_epixir.doc
 Από τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Λ. Συγγρού 56, ΤΚ 11742, Αθήνα, γραφείο 503.
3. Τρόπος Κατάθεσης Αιτήσεων :
 Αυτοπροσώπως από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 – 14:00, στο γραφείο 503 της Διοικούσας Επιτροπής, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Λ. Συγγρού 56, ΤΚ 11742, Αθήνα.
 Ταχυδρομικά στην ως άνω διεύθυνση, με την ένδειξη «Για το Θερινό Σχολείο για την Κοινωνική Οικονομία», με ημερομηνία παραλαβής από το ΤΕΙ την 15/6/2013.
 Διαδικτυακά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σε περίπτωση επιλογής οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη να προσκομίσουν ακριβή αντίγραφα των απαιτούμενων δικαιολογητικών πριν την έναρξη του θερινού σχολείου.
Πληροφορίες:
Επιστημονικός Υπεύθυνος Θερινού Σχολείου: Επ. Καθηγητής Γ. Πιερράκος, τηλ. 6977215521, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250