Παναγής Βλάχος: «Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ νιώθει προδομένος»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:21

Παναγής Βλάχος: «Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ νιώθει προδομένος»

Η απόφασή του να αφήσει το ΠΑΣΟΚ και να συστρατευτεί με το άρμα της «Κοινωνικής Συμφωνίας» της κ. Λούκας Κατσέλη προκάλεσε αναμφίβολα αίσθηση

Ο επί χρόνια γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Παλικής παραχώρησε συνέντευξη και μιλάει για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, αλλά και τι θα επιδιώξει να πετύχει με το νέο κόμμα.

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

- Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας έκαναν να αφήσετε το ΠΑΣΟΚ και στρατεύτηκε με την Λούκα Κατσέλη και την «Κοινωνική Συμφωνία»;

«Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση μετά από 20 χρόνια αγώνων και κοινής πορείας, αλλά δυστυχώς δεν πάει άλλο. Είδαμε πως το ΠΑΣΟΚ, αυτό που πιστεύουμε εμείς δεν συνάδει με αυτό που πιστεύουν αυτοί εκεί πάνω που διοικούν το κόμμα. Θεωρώ ότι σε αυτή την εκλογική μάχη πρέπει ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και με την ψήφο του να τους δώσει ένα μάθημα να σταματήσουν να ασελγούν εις βάρος του λαού. Πρέπει ο λαός να πει φτάνει πια και να δώσει με την ψήφο του στα μικρά κόμματα τη δυνατότητα μήπως και γλιτώσουν τον ελληνικό λαό».

-Πόσο χρόνο το επεξεργαστήκατε μέχρι να πάρετε την απόφαση και να αφήσετε το ΠΑΣΟΚ;

«Εδώ και τρία χρόνια έχω εκφράσει ανοικτά τις αντιρρήσεις μου. Τις έχω εκφράσει δυνατά και ανοικτά. Κλείνουν τα ΤΕΙ εδώ και κανείς εδώ δεν μιλάει για να καλύψουν την Διαμαντοπούλου και τον Ραγκούση. Δυστυχώς το κερασάκι στην τούρτα ήταν η τελευταία συνδιάσκεψη, όπου περίμενα τουλάχιστον να βγει κάτι ιδεολογικό, να γίνει κάτι. Το μόνο που έγινε όμως ήταν μία τύπου ρωμαϊκής συγκλήτου συγκέντρωση για να πούμε «Αβε Καίσαρ» στον Βενιζέλο. Αυτά δεν είναι αυτά που πιστεύω εγώ και γι' αυτό είπα "τέρμα πρέπει να κάνω την υπέρβασή μου"».

- Ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο εκλογής αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ;

«Θεωρώ ότι όλη η διαδικασία στο συνέδριο φανερώνει την αλαζονεία της νομενκλατούρας του ΠΑΣΟΚ. Θα έπρεπε να υπήρχε και δεύτερος και τρίτος υποψήφιος ώστε να μπορέσει να εκφραστεί ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ. Θα μπορούσαν και υπογραφές να μαζευτούν, αλλά δυστυχώς ο κ. Βενιζέλος με την αλαζονεία που τον διακατέχει το μόνο που τον ενδιαφέρει ήταν η πάρτη του.

Για να δείτε πώς εμπαίζουν το λαό και τι μεγάλα συμφέροντα εξυπηρετούν, εδώ και ένα χρόνο έβγαινε ο Πάγκαλος και Γιώργος Παπανδρέου και έλεγαν στη βουλή ότι δεν υπάρχουν πετρέλαια στη ν Ελλάδα. Και τώρα οκτώ εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα πετρέλαια της Ελλάδας που φυσικά τώρα θα τα πάρουν έναντι πινακίου φακής».

- Στην τελευταία σας επιστολή μιλήσατε για καρεκλοκένταυρος πολιτικούς . Θεωρείτε πως υπάρχουν αυτοί και στην Κεφαλονιά;

«Όταν δεν αγωνίζεσαι για τον τόπο σου, γιατί ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει κάποιους ανθρώπους πρωτοκλασάτους σε κάποιες θέσεις, δεν είσαι καρεκλοκένταυρος; Ποιος όμως από αυτούς αγωνίστηκε για τα ΤΕΙ και για το έγκλημα που γίνεται εις βάρος αυτού του τόπου. Κλείνουν τα ΤΕΙ και δεν μιλάει κανένας. Δεν μπορώ να βλέπω εγώ στο Ληξούρι να κλείνει η μία υπηρεσία πίσω από την άλλη».

- Σύντομα όπως όλα δείχνουν θα γίνουν εκλογές. Βλέπετε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κρατήσει την έδρα;

«Δεν νομίζω να κρατήσει την έδρα το ΠΑΣΟΚ. Από τον κόσμο που έρχομαι σε επαφή βλέπω πως υπάρχει απίστευτη δυσαρέσκεια. Ο κόσμος έχει ξυπνήσει. Δεν νομίζω ότι πέρα από κάποια στελέχη που είναι κολλημένα να πάει ο απλός κόσμος που έχει ζεματιστεί να πάει να ψηφίσει. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είναι προδομένος και αυτό δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις εύκολα. Αν τώρα πάει και ψηφίσει αυτά τα δύο κόμματα, τότε θα είναι άξιος της μοίρας του. Έχουμε καταντήσει οι βουλευτές μας να είναι βολευτές και όχι βουλευτές».

- Θα υπάρξει άλλη διαρροή στο τοπικό ΠΑΣΟΚ;

«Πιστεύω ότι θα υπάρχουν σημαντικές διαρροές και πολλές στο ΠΑΣΟΚ».

- Τι πρεσβεύει η «Κοινωνική συμμαχία»;

«Το ιδεολογικό της περίγραμμα σε αυτό το παλιό σοσιαλιστικό περίγραμμα που υπήρχε κάποτε στο ΠΑΣΟΚ. Αγωνίζεται για τον κόσμο, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο και το έχει αποδείξει και η Λούκα με το νόμο για την πρώτη κατοικία και έχει γλυτώσει μέχρι στιγμής πολύς κόσμος».

- Έπαιξε ρόλο στην απόφασή σας ο δεσμός της κ. Κατσέλη με την Κεφαλονιά;

«Βεβαίως και έπαιξε. Μην ξεχνάμε ότι αυτά που έχει κάνει ο Γεράσιμος Αρσένης για την Κεφαλονιά δεν τα έχει κάνει κανένας άλλος».

- Βλέπετε στήριξη από τον κόσμο του νησιού προς την Κοινωνική Συμφωνία;

«Τα μηνύματα που λαμβάνω είναι κάτι παραπάνω από θετικά. Πραγματικά δεν το περίμενα και θα φανεί και στην κάλπη. Με παίρνουν τηλέφωνα και μου λένε είμαστε μαζί σας. Είναι μεγάλη η ανταπόκριση».

- Έχουν βρεθεί οι άλλοι συνυποψήφιοι;

«Ο επόμενος υποψήφιος έχει βρεθεί και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και προέρχεται και αυτός από το χώρο του ΠΑΣΟΚ».

- Με ποιες φράσεις θα θέλατε να κλείσουμε αυτή τη συνέντευξη;

«Θα ήθελα να πω πως όλοι αγαπάμε τους χώρους, όλοι πονάμε για το χώρο μας. Όμως φτάνει πια. Υπάρχει μεγάλη απαξίωση και υπολογίζουν το λαό. Πρέπει με την ψήφο του ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αν του κόσμου του αρέσει αυτή η κατάσταση που υπάρχει, ας πάει να ψηφίσει τα δύο μεγάλα κόμματα. Να όχι ας κάνει την υπέρβασή του. Η κατάσταση πλέον είναι στα χέρια του».


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250