«Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ) 2013».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 10:47

«Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ) 2013».

Δικαίωμα υποβολής πρότασης έχουν επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους με παραγωγική δραστηριότητα. Η πρόταση για επιχορήγηση μπορεί να υποβληθεί από μία και μόνο επιχείρηση ή από κοινού/ σύμπραξη από δύο ή περισσότερες ανεξάρτητες μεταξύ τους επιχειρήσεις. Δίνεται η δυνατότητα τμήμα του έργου να εκτελείται, από φορείς εκτέλεσης Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης. (υπεργολαβία). Οι Επιστημονικοί και Τεχνολογικοί τομείς προτεραιότητας στους οποίους εστιάζεται η πράξη είναι: 1. Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία και Βιοτεχνολογία, 2. Τρόφιμα/ Ποτά, 3. Ενέργεια, 4. Περιβάλλον, 4. Χημικές διεργασίες, 6. Φαρμακευτικά/ Καλλυντικά προϊόντα, 7. Υλικά, 8. Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Αυτοματισμοί.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 19,8 εκ ευρώ.

Μέσω της πράξης θα ενισχυθούν δραστηριότητες, οι οποίες αφορούν ενισχύσεις: α) έργων έρευνας και ανάπτυξης (βιομηχανική έρευνα ή/και πειραματική ανάπτυξη), β) κατοχύρωσης δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας (μόνο για ΜμΕ) και γ) προβολής, διάχυσης, συμμετοχής σε διεθνή συνέδρια και δικτύωσης, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μ συμπληρώνοντας τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα στην ιστοσελίδα: https://apps.gov.gr/minedu/industrial/PABET/, μέχρι Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 (καταληκτική ημερομηνία) και ώρα 15:00.

Αναλυτικές πληροφορίες για την πράξη παρέχονται στην προκήρυξη και στον οδηγό εφαρμογής της πράξης που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΓΓΕΤ (www.gsrt.gr).
Υπεύθυνος πράξης/ επικοινωνίας: Δρ. Δημήτρης Πουτούκης, τηλ.: 210 7458136, e-mail: dpoutoukis [at] gsrt.gr