Αναστολή της απεργίας εισηγείται η ΟΛΜΕ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 07:23

 Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος

Αναστολή της απεργίας των εκπαιδευτικών εισηγείται η ΟΛΜΕ προς τις ΕΛΜΕ.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί την Πέμπτη το μεσημέρι. 

Μετά από μια επεισοδιακή συνέλευση περίπου 12 ωρών κατά την διάρκεια της οποίας οι πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ διατύπωσαν σειρά προτάσεων, αρκετοί ζήτησαν μέχρι και την ανυπακοή των καθηγητών στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση, υπήρξε ανατροπή: οι παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στο προεδρείο της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση - πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) κατέβασαν τελικά στην γενική συνέλευση νέα αιφνιδιαστική πρόταση: πρότειναν τελικά να μην γίνει η απεργία, ενώ αντιθέτως η παρατάξη της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (Παρεμβάσεις) τάχθηκε υπέρ της απεργίας.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, «δεν υπάρχουν αυτη την στιγμή οι κοινωνικοί όροι για να "σπάσουν" οι καθηγητές την επιστράτευση της κυβέρνησης και η κοινωνία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντέξει τελικά κάτι τέτοιο».

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος νωρίτερα την Τετάρτη είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση: «Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους. 

»Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση προχώρησαν σε μία επιβεβλημένη απόφαση, για να διαφυλάξουν την προσπάθεια των νέων που διαγωνίζονται στην πιο δύσκολη εξέταση της ζωής τους. Υψιστο καθήκον όλων είναι η δημιουργία κλίματος ηρεμίας για την ολοκλήρωση της κοπιώδους προσπάθειας των παιδιών.

Τώρα προέχει η άσκηση του καθήκοντος και η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αυτό άλλωστε επιθυμεί η ελληνική κοινωνία. Εύχομαι καλή επιτυχία στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς».