Το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στο γραφικό εκκλησάκι της Λειβαθούς [VIDEO]

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Μαΐου 2013 09:20

Το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στο γραφικό εκκλησάκι της Λειβαθούς [VIDEO]

Στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, μεταξύ Καραβάδου και Πεσσάδας, πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία πλήθους πιστών από τις γύρω περιοχές και χοροστατούντος του Πατέρα Μάρκου Αποστολάτου το καθιερωμένο πανηγύρι του Αγίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν εκλεκτά σπιτικά εδέσματα.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Αγαπημένης Κεφαλονιάς» κύριος Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Η ιστορία της εκκλησίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Θεόφραστου Χαρτουλιάρη από παραδόσεις και το βιβλίο του δασκάλου Διονύση Τραυλού «Παναγία η πλαιοκτιστη του χωριού Πεσσάδων» 

«Το εκκλησάκι αυτό του Αγ. Γεωργίου είναι παμπάλαιο. Στα τέλη του 15ου αιώνα το 1490, βγήκε ως ναυαγός στον όρμο της Πεσσάδας Άγ.Σώστης ο γενάρχης της οικογένειας . Ιγγλέση και από τα πρώτα χρόνια περιήλθε το εκκλησάκι στην κυριότητά τους.

Η οικογένεια στη συνέχεια ήκμασε πάρα πολύ και εκεί εκκλησιάζονταν αρχικά, αργότερα εδωρήθη σ΄αυτήν και ο αρχαίος τρισυπόστατος Ναός της Παναγίας της Παλαιόκτιστης τον οποίο γκρέμισαν και έκτισαν στη θέση του το σημερινό περικαλλή Ναό ως αντίγραφο των ναών του Αγ. Γεωργίου του Οικουμ. Πατριαρχείου και του Αγ. Στεφάνου Κωνσταντινουπόλεως. Ο μικρός ναός του Αγ.Γεωργίου αποτελεί σήμερα παρεκκλήσιο του Ναού της Παναγίας της Παλαιόκτιστης.»

Χρήστος Λαμπράκης

To VIDEO από το μεγαλύτερο μέρος της Θείας Λειτουργίας

https://www.youtube.com/watch?v=IymWylIuFuQ


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ