Οι «Γιατροί του Κόσμου» στον καταυλισμό των Ρομά στην Κρανιά (photos + video)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 13:38

Οι «Γιατροί του Κόσμου» στον καταυλισμό των Ρομά στην Κρανιά (photos + video)

Στην Κεφαλονιά βρίσκονται από σήμερα οι Γιατρού του Κόσμου και για τέσσερις ημέρες (μέχρι και την Κυριακή 12 Μαϊου) θα προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους πολίτες της Κεφαλονιάς. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Η αρχή έγινε σήμερα το πρωί από τον καταυλισμό των Ρομά στην Κρανιά, όπου εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν τα μικρά παιδιά και οι γυναίκες από τους γιατρούς που είχαν καταφτάσει με την κινητή μονάδα. Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες και παιδιά.Παρόντες ήταν τόσο από την Πρόνοια με τον προϊστάμενο της Δημήτρη Δημουλιό, όσο και οι Εθελοντές Σαμαρείτες με τον αρχηγό τους Μπάμπη Μοσχόπουλο και  δύο ακόμα μέλη.

Το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια της συνεργασίας που ξεκίνησαν οι Γιατροί του Κόσμου με το Δήμο Κεφαλονιάς και το πρωί υπήρχε σύσκεψη στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς, όπου βρισκόταν εκεί ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος.

Εκτός από τον καταυλισμό των Ρομά οι «Γιατροί του Κόσμου» θα επισκεφτούν από αύριο τις εξής περιοχές:

Παρασκευή 10/5 : Πόρος: Πολιτιστικό κέντρο Πόρου - Κοινοτικό Ιατρείο
Σάββατο 11/5 : Έρισος: Βασιλικάδες - Κοινοτικό Ιατρείο
Κυριακή 12/5 : Ληξούρι: Γραφεία ΕΟΠΠΥ - Γρηγορίου Λαμπράκη – Πεζόδρομος

Δήλωση Ευάγγελου Κεκάτου για τους «Γιατρούς του Κόσμου»

https://www.youtube.com/watch?v=AORf6Cxc6BY

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 23 χρόνια συνεχούς δράσης το 2013, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

https://www.youtube.com/watch?v=mcos1_Q3jo8

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.

Παρακάτω φωτογραφίες