Το πρόγραμμα Comenius έφερε κοντά μαθητές του Γυμνασίου Μεσοβουνίων με σχολεία της Ευρώπης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαΐου 2013 11:08

Το πρόγραμμα Comenius έφερε κοντά μαθητές του Γυμνασίου Μεσοβουνίων με σχολεία της Ευρώπης

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius για μια ακόμη φορά έφερε κοντά μαθητές από το Γυμνάσιο Μεσοβουνίων και από σχολεία της Εσθονίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας. Από τις 21/04 μέχρι και τις 29/04 το Γυμνάσιο Μεσοβουνίων φιλοξένησε 23 μαθητές και 11 καθηγητές από τις παραπάνω χώρες.Το θέμα εργασίας ήταν η ηλιακή ενέργεια και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να μάθουν ενδιαφέροντα πράγματα. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στις οικογένειες των Ελλήνων μαθητών και η γλώσσα εργασίας ήταν τα Αγγλικά.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι μαθητές έκαναν πολλά,με επίκεντρο των δράσεων την ηλιακή ενέργεια:
Power point με τις θεμελιώδεις πληροφορίες, κατασκευή ενός ηλιακού μοντέλου αυτοκινήτου, συγκρίσεις της ηλιοφάνειας μεταξύ των τεσσάρων χωρών, προσομοίωση τηλεπαιχνιδιού με ερωτήσεις βασισμένες στην ηλιακή ενέργεια,πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι με βάση τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, «καλλιτεχνικές αποδόσεις» -όπως παντομίμα, ζωγραφική, σύνθεση ποιήματος και διηγήματος- καθώς επίσης και σταυρόλεξα. Όλα τα παραπάνω ήταν δημιουργίες της ομάδας Comenius του σχολείου μας - με συντονίστρια την κ. Ε. Σαμοϊλη- που εργάστηκε για αρκετό καιρό, μεθοδικά, χωρίς να υπολογίζει απογεύματα και αργίες, αλλά με κέφι και μεράκι, φθάνοντας σε ένα αποτέλεσμαπου μας ικανοποίησε ιδιαίτερα!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Δν/τρια του Δ.Σ. κ.Άρτεμη Αντύπα για τη φιλοξενία στο Δημοτικό Σχολείο Τουλιάτων (Μας παραχώρησε την αίθουσα του ολοήμερου δημοτικού για τα εργαστήρια του προγράμματος) τους γονείς που φιλοξένησαν άψογα, την επιστάτριά του σχολείου μας κ. Ε. Αντύπα, τα μέλη του κέντρου πρόληψης "Απόπλους", το προσωπικό του αιολικού πάρκου στην Αγία Δυνατή, το συνεταιρισμό Ρομπόλας, την Sclavos wines, τον κ. Γαλανό, το προσωπικό του Κοργιαλλένειου Λαογραφικού Μουσείου και του Αρχαιολογικού Μουσείου και το εστιατόριο Αφροδίτη στα Διβαράτα ,για το γεύμα που προσέφερε .

Το σχολείο μας δέχτηκε συγχαρητήρια από τις ξένες αποστολές για την άρτια οργάνωση του προγράμματος και των δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τις προετοιμασίες για την επόμενη συνάντηση των χωρών στην Ισπανία με θέμα τα βιοκαύσιμα.
Ομάδα Comenius Γυμνασίου Μεσοβουνίων
Παρακάτω και φωτογραφίες




00 inkefalonia general ad 300X250