Η ρομπόλα «τρέλανε» τον Κινέζο Πρέσβη!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 03:28

Η ρομπόλα «τρέλανε» τον Κινέζο Πρέσβη!

«Καμπέ» λέγεται στα κινέζικα το αντίστοιχο του «άσπρου πάτου» και σήμερα στον Συνεταιρισμό της Ρομπόλας στα Ομαλά, αυτή η λέξη ακούστηκε πάρα μα πάρα πολλές φορές. Αιτία ήταν η επίσκεψη του Κινέζου Πρέσβη της Κίνας Du Qiwen, με την ομάδα των ακολούθων του, που αποτέλεσε και ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την περιοχή. Και ήταν τέτοια η ευχαρίστηση του Πρέσβη της Κίνας για τη ρομπόλα όταν τη δοκίμασε, που από τις εκφράσεις του και μόνο καταλάβαινε κανείς πόσο το απολάμβανε.

Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής

Την ξενάγηση έκανε ο διευθυντής του Συνεταιρισμού Κώστας Μπαζίγος, ενώ το παρών έδωσαν και μέλη του δ.σ. του συνεταιρισμού όπως ο Δημήτρης Προβολισιάνος.

Ο Κινέζος πρέσβης, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Συνεταιρισμού, δοκίμασε ποικιλίες της Κεφαλλονίτικης ρομπόλας και στην πρώτη γουλιά αναφώνησε “beautiful”, δείχνοντας έτσι την ευχαρίστησή του για το κρασί που του προσφέρθηκε. Εν συνεχεία από τον Συνεταιρισμό του δόθηκε μια εικόνα του Αγίου Γερασίμου, ενώ ακολούθησε γεύμα με σούπα και κρέας βραστό τράγιο από το «Στατέρι».

«Οι Κεφαλλονίτες οι πιο όμορφοι Έλληνες»

Ο πρέσβης της Κίνας στην πρόποση του δήλωσε: «Πραγματικά είναι εξαιρετικό το κρασί σας. Χθες το βράδυ ήπιαμε πολύ κρασί αλλά κανείς δεν μέθυσε. Είναι πραγματικά πολύ καλό το κρασί σας. Στην Κίνα λέμε ότι το καλό κρασί εξαρτάται από από τον τόπο που παράγεται. Πρέπει να υπάρχει καλό βουνό και καλό νερό και στην Κεφαλονιά υπάρχουν και τα δύο. Εκτός από αυτά η Κεφαλονιά έχει και όμορφους ανθρώπους, αλλά και καλό κρασί. Είπα στον οικονομικό σύμβουλο ότι έπρεπε να κάνει θετική προσπάθεια να φέρει τις κινέζικες εισαγωγικές επιχειρήσεις σε απ’ ευθείας επαφή με εσάς για την εξαγωγή του κρασιού σας. Η Κίνα αγαπάει την Ελλάδα και έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Ελλάδα. Για εμάς οι Κεφαλλονίτες είναι οι πιο όμορφοι Ελληνες»

{phocagallery view=category|categoryid=55}




00 inkefalonia general ad 300X250