Οι κύκνοι στον Κούταβο και η αθλιότητα των ημερών

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 09:36

Οι κύκνοι στον Κούταβο και η αθλιότητα των ημερών

ΤΊ κι αν έφτιαξε την φωλιά, τί κι αν γέννησε τα αυγά του το ζευγάρι των κύκνων , οι βάρβαροι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.Λίγες μέρες τώρα το αρσενικό σε κατάσταση μάχης κάνει ότι μπορεί για να διώξει όσους καιροφυλακτούν να πάρουν τα αυγά. Τό θυληκό σε κατάσταση γέννας. Κάποιοι βάρβαροι όμως βρήκαν ..δουλειά. Ετσι με εμφανή τα σημάδια της επιχείρησης η φωλιά έμεινε με 2 αυγά.

ΠΟΙΟΣ την έκανε δεν ξέρω να σας πώ.Αλλοι λένε ότι οι..ρωμά (γύφτους τους λέγαμε παλιά )εχουνε κατασπαράξει τις πάπιες της λίμνης και ότι άλλο υπάρχει εκεί σε συνεργασία με κάποιους βαλκάνιους μουσαφίριδες της πόλης μας,, αλλοι ότι οι λαθρομετανάστες που δεκάδες ξεπετιούνται απο την Κρανιά όλη μέρα, όπου δουλευουν, φτιάχνουνε τις ομελέτες τους, και άλλοι ότι ασυνείδητοι ντόπιοι χαλάνε τις φωλιές για..πλάκα.Κάποιος αλλος μου είπε ότι πλανώδιοι πωλητές που αράζουν στον ΚΟΥΤΑΒΟ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΛΛΟΎ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ.

Οι πάπιες πάντως είναι λιγώτερες απο ποτέ Καί ο χώρος γεμάτος σκουπίδια πάλι σακούλες πλαστικές και παλιόρουχα μέσα σε λίγες μέρες απο όταν καθαρίσθηκε σου κάνει κακό και να πλησιάσεις. Υπάρχει κάποιος να προστατευσει τα πανέμορφα πουλιά ? Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνουμε να προστατευσουμε΄την άγρια ζωή που μας εμπιστεύτηκε και εκτισε την φωλιά της κοντά μας? Πηγαίνω κάθε μέρα εκεί για περπάτημα και ξέροντας που είναι η φωλιά περνάω απο κει καί βλέπω. Σήμερα ντράπηκα. με αυτά που είδα.Στην μιά φωτογραφία το ζευγάρι των κύκνων, στην άλλη ότι απέμεινε απο την φωλιά. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ...

(ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ)

φωτογραφία




00 inkefalonia general ad 300X250