Ο ΛΑ.Ο.Σ. για την τουριστική σεζόν που ξεκινά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 20:46

Ο ΛΑ.Ο.Σ. για την τουριστική σεζόν που ξεκινά

Σε λίγες μέρες ξεκινά η τουριστική σεζόν. Σίγα σιγά θα αρχίσουν να έρχονται οι πρώτοι τουρίστες στο νησί μας, τι όμως θα αντιμετωπίσουν;

Βλέπουμε συνεχώς από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Δελτία Τύπου με επισκέψεις εκπροσώπων των νησιών μας στις διάφορες τουριστικές εκθέσεις. Χαμογελαστά πρόσωπα και αισιόδοξα μηνύματα. Έγινε και σύσκεψη τουρισμού υπό τον Αντιπεριφερειάρχη για να δούμε τι θα γίνει το 2013!

Τα μηνύματα για το 2012 όμως ποια είναι; Πόσο έτοιμο είναι το νησί μας να δεχθεί τουρίστες;Έχουν γίνει κάποια έργα υποδομής ούτως ώστε να έχουμε την δυνατότητα να προσελκύσουμε νέα αγορά;

Δεν λέμε καλό είναι να αναπτυχθεί το κρίκετ στην Κεφαλονιά σίγουρα θα φέρει κόσμο.(!) Όμως, μήπως, πρώτα θα έπρεπε να γίνουν άλλα πράγματα; (!!!)

Έχουμε θίξει στο παρελθόν το πρόβλημα σύνδεσης Αργοστολίου –Ληξουρίου.Τα φέρυ μποτ όμως τους καλοκαιρινούς μήνες σταματούν τα δορμολόγια τους στις 12.30. Έτσι λέμε ουσιαστικά στους τουρίστες και στους νέους ανθρώπους που θέλουν να πάνε για διασκέδαση στο Ληξούρι ή θα γυρίσετε 12.30 ή αν γυρίσετε οδικώς προσέχετε γιατί το οδικό δίκτυο δεν έχει παντού φώτα, διαγράμμιση,σήμανση κ.τ.λ.Αποτέλεσμα; Πολλές φορές δεν πάνε καθόλου στο Ληξούρι!

Περιοχές και μέρη του νησιού μας εγκαταλλελειμένα. Π.χ. ο δρόμος προς την Άτρο,5 χλμ χώμα! Λίγο τσιμέντο τουλάχιστον αν δεν μπορουν να ρίξουν άσφαλτο!Για χιλιοστή φορά θα πρέπει να θίξουμε την αθλιότητα του οδικού μας δικτύου. Ενδεικτικά: Αργοστόλι-Πόρος,Αργοστόλι –Φισκάρδο.Οι μυκηναϊκοι τάφοι στα Μαζαρακάτα εγκαταλελειμμένοι.Αρχαίας και θρησκευτικής αξίας περιοχές και μνημεία στο νησί μας είναι ερειπωμένα.

Κρούουμε για ακόμη μία φορά των κώδωνα του κινδύνου στην Περιφέρεια και στον Δήμο. Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πολλά αξιοθέατα και φυσικές ομορφιές που έχουμε στο νησί μας και θα ήταν πόλος έλξης τουριστών. Θα πρέπει όμως πρώτα να λειτουργήσουν σωστά και συντονισμένα η Περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας & Ιθάκης και ο Δήμος Κεφαλονιάς. Να μην καθυστερήσουν όπως πέρυσι να γίνουν οι διαγωνισμοί για τις καντίνες στις παραλίες.Πέρυσι πήγαιναν οι τουρίστες στις παραλίες μας και δεν υπήρχε να πάρουν ένα μπουκάλι νερό!Οι επαγγελματίες δεινοπάθησαν μέχρι να λειτουργήσουν οι καντίνες,ενώ λόγ ω αυτής της καθυστέρησης μειώθηκε η επαγγελματική τους σεζόν κατά πολύ.

Ας σταματήσουμε λοιπόν απλά να χαμογελάμε και ας μπούμε επιτέλους δυναμικά στην ουσία και την λύση των προβλημάτων.

Ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ

   Διαμαντάτος Γεράσιμος