«Αγωγή στοματικής Υγείας σε 800 Ολοήμερα Σχολεία και 150 Σχολεία Απομακρυσμένων Περιοχών – Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 09:55

«Αγωγή στοματικής Υγείας σε 800 Ολοήμερα Σχολεία και 150 Σχολεία Απομακρυσμένων Περιοχών – Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά»

Ολοκληρώθηκε στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη η συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα «Αγωγή στοματικής Υγείας σε 800 Ολοήμερα Σχολεία και 150 Σχολεία Απομακρυσμένων Περιοχών – Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά», που υλοποιεί η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τους οδοντιατρικούς Συλλόγους όλης της Χώρας. Οι οδοντίατροι που συμμετείχαν συνεργάστηκαν με επιτυχία με τις τοπικές σχολικές μονάδες και το Γραφείο Συντονισμού και Υποστήριξης του προγράμματος και κατάφεραν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το έργο τους.

Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη για το πρόγραμμα αυτό εργάστηκαν εθελοντικά οι οδοντίατροι Γεωργανά Ευφελβίνα, Δελλαπόρτας Ανδρέας, Μοσχονάς Παναγής, Παπαδάτος Άγγελος, Σιδέρη Άννα και Τζαννετάτου Ευτυχία. Στα πλαίσια του προγράμματος έγινε ενημέρωση για ζητήματα στοματικής υγείας στους μαθητές της Α΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Κεραμιών, Αγίας Θέκλης, Πυλάρου, Ιθάκης, Ληξουρίου και Σάμης, καθώς και φθορίωση δοντιών με τοπική εφαρμογή φθοριούχων διαλυμάτων.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, με πρόσφατη επιστολή της, ευχαριστεί τον Σύλλογό μας, ιδιαιτέρως τους παραπάνω συναδέλφους, για την συμμετοχή στο Πρόγραμμα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου εκφράζει ομοίως την ευαρέσκειά του για την ολοκλήρωση του προγράμματος στον τόπο μας και ευχαριστεί τους συναδέλφους για την εθελοντική τους προσφορά.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα «Πανελλήνια Επιδημιολογική Μελέτη Καταγραφής της Στοματικής Υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού», που επίσης υλοποιεί η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Για την ολοκλήρωση του προγράμματος στην περιοχή μας θα πρέπει να εξετασθούν 300 άτομα που κατοικούν σε αστική περιοχή και άλλα 300 που κατοικούν σε αγροτικές περιοχές, διαφόρων ηλικιακών ομάδων, και να καταγραφούν οι στοματικές τους ανάγκες. Η καταγραφή αυτή, πέραν της ενημέρωσης προς τους ανθρώπους που θα εξετασθούν, θα μπορεί να αξιοποιηθεί για την διαμόρφωση κεντρικής πολιτικής στο ζήτημα της στοματικής υγείας και της οδοντιατρικής περίθαλψης του ελληνικού πληθυσμού. Για το πρόγραμμα στην Κεφαλονιά και για τις μαθητικές ηλικιακές ομάδες εργάζονται οι συνάδελφοι Νικόλαος Τσιμάρας και Ευτυχία Τζαννετάτου, ενώ Τοπικός Συντονιστής του προγράμματος είναι ο συνάδελφος Γεράσιμος Χιόνης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Τοπικός Συντονιστής ελπίζουν ότι με την βοήθεια των συμπολιτών μας, αλλά και των κοινωνικών ομάδων, θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και αυτό το πρόγραμμα.

Για το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας

Ο Πρόεδρος, ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΟΜΠΟΘΕΚΡΑΣ-ΚΟΤΣΟΡΟΣ
Ο Γραμματέας, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250