Πέτρος Αλιβιζάτος: «”Όχι” στην πώληση, “ναι” στην αξιοποίηση στο Τραπεζάκι»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:22

Πέτρος Αλιβιζάτος: «”Όχι” στην πώληση, “ναι” στην αξιοποίηση στο Τραπεζάκι»

Έχει θέσει και πάλι τις δυνάμεις του στις υπηρεσίες της Κεφαλονιάς προσπαθώντας για το καλύτερο. Το inkefalonia.gr συνάντησε τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρο Αλιβιζάτο, ο οποίος παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

- Με ποιους τρόπους θα βοηθήσετε την Κεφαλονιά το επόμενο διάστημα;

«Όπως γνωρίζετε η Κεφαλονιά είναι ο τόπος μου, η ιδιαίτερη πατρίδα μου. Η ιστορία της οικογένειας μου είναι άρρηκτα δεμένη με το νησί, το οποίο σε όλη μου τη ζωή, πoλύ πριν ακόμη εμπλακώ με την πολιτική, αγαπώ, στηρίζω και βοηθώ με όποιο τρόπο είναι δυνατόν. Σήμερα, από τη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, θέτω και πάλι τις δυνάμεις μου στις υπηρεσίες της Κεφαλονιάς, αλλά και της Ιθάκης, επιδιώκοντας την επίλυση μεγαλύτερων ή μικρότερων προβλημάτων, με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα – όπως δηλαδή έχω μάθει μέσα από την πενηντάχρονη επαγγελματική ενασχόλησή μου με τις επιχειρήσεις. Γνωρίζω ότι τα ζητήματα που απασχολούν τους συμπατριώτες μου είναι πολλά, ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας πλήττεται από τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση της ιστορία της. Όμως, η λήψη κάποιων αποφάσεων σε θέματα χρονίζοντα είναι εφικτή».

-Πώς κρίνετε την πορεία του τουρισμού στην Κεφαλονιά;

«Ο τουρισμός είναι ο μοναδικός κλάδος της οικονομίας, ο οποίος παράγει σήμερα πλούτο, οικονομική ρευστότητα, δημιουργεί θέσεις εργασίας και ανάπτυξη άμεσα. Για αυτό πιστεύω και το επαναλαμβάνω εδώ και χρόνια ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, η ελπίδα μας για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μαζί με τη ναυτιλία και την ενέργεια. Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να προσελκύσει τουρισμό υψηλών απαιτήσεων, επισκέπτες που δεν θέλουν απλώς να κάνουν διακοπές, αλλά εκτιμούν την παράδοση, την ιστορία, τη μοναδική φυσική ομορφιά. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, είμαι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με όλους τους τουριστικούς φορείς Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Πιστεύω πως γίνονται προσπάθειες μέσα στο γενικότερο αρνητικό κλίμα που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη, για όλους τους προορισμούς, να διατηρηθούν τα περσινά επίπεδα στην τουριστική κίνηση. Άλλωστε, μετά την ψήφιση του PSI αλλάζει και η εικόνα της Ελλάδας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, η οποία εμφανίζεται πια σαν μια χώρα ασφαλής και σταθερή, όπως είναι στην πραγματικότητα. Όπου, μπορούμε κάνουμε συγκεκριμένες συμφωνίες, όπως με την Rayanair, τα δρομολόγια της οποίας πιστεύω πως θα ενισχύσουν την τουριστική κίνηση στο νησί».

- Υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω τουριστικής η γενικότερης ανάπτυξης και αν ναι που θα πρέπει να εστιάσουμε;

«Η Κεφαλονιά ανήκει στους πιο δημοφιλείς προορισμούς διεθνώς, αλλά ασφαλώς αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να επαναπαυθούμε. Η τουριστική βιομηχανία αλλάζει με τρομακτικούς ρυθμούς , δημιουργούνται νέες τάσεις, νέες απαιτήσεις. Πιστεύω ότι η εξειδίκευση και η επένδυση στην δίκαιη σχέση τιμής – ποιότητας είναι το κλειδί σε έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη της Κεφαλονιάς. Λίγοι γνωρίζουν ότι το νησί μπορεί να είναι ένας θαυμάσιος προορισμός για τη χειμερινή περίοδο, με έμφαση στον τουρισμό υπαίθρου και στον πολιτιστικό τουρισμό».

 3177303

-Ποια είναι η άποψή σας για την επικείμενη πώληση στην περιοχή Τραπεζάκι Λειβαθούς; Ανήκει τελικά στην εταιρία αξιοποίησης ακινήτων ΟΠΑΔ;

«Πώληση δεν είναι η σωστή λέξη, αλλά αξιοποίηση. Πρόκειται για θέμα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων να εξεύρει τον κατάλληλο επενδυτή για την πρώην έκταση του ΕΟΤ επ’ ωφελεία της περιοχής και του Δημοσίου».

- Θεωρείτε ότι θα είστε ο ένας από τους τρεις υποψηφίους από τη ΝΔ για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές;

«Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να μην εμπλακώ σε μια τέτοια συζήτηση».

- Θεωρείτε ότι οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές είναι κρίσιμες για τον τόπο μας;

«Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές είναι ίσως μια από τις πλέον κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας. Μέσα σε ένα κλίμα παρακμής, οδυνηρών μέτρων, έλλειψης εμπιστοσύνης στον πολιτικό κόσμο, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν την παράταξη που θα εργασθεί με συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για τη σωτηρία της χώρας. Η ΝΔ και ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς έχουν ήδη δείξει πως είναι η δύναμη της υπευθυνότητας σε αυτό τον τόπο. Την κρίσιμη στιγμή έθεσαν εαυτόν στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος, διαπραγματεύθηκαν σκληρά, βοήθησαν για το θετικό αποτέλεσμα της εθνικής προσπάθειας για το PSI και τη δανειακή σύμβαση. Για να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την εφαρμογή ενός προγράμματος ανάπτυξης , δηλαδή για την εφαρμογή μέτρων που διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα, τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα.

- Συμφωνείτε σε μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας αν δεν επιτευχθεί η πολυπόθητη αυτοδυναμία;

«Από όλες τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ καταγράφεται ως η επικρατέστερη πολιτική δύναμη μετά τις εκλογές, οι οποίες έχουν πλέον δρομολογηθεί. Η πολιτική υπευθυνότητα του Αντώνη Σαμαρά φέρνει αυτό το αποτέλεσμα, γιατί οι πολίτες χρειάζονται να εμπιστευθούν και πάλι μια πολιτική δύναμη, που μπορεί και θέλει να λαμβάνει αποφάσεις και να οδηγήσει τη χώρα έξω από το τέλμα που βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια. Ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, έτσι ώστε να μπορέσει απρόσκοπτα να εφαρμόσει το πρόγραμμα της».


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250