Π.Α.Σ.ΕΒΕ: Ανακοίνωση για την επανασύνδεση ρεύματος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 08:43

Π.Α.Σ.ΕΒΕ: Ανακοίνωση για την επανασύνδεση ρεύματος

Επανασύνδεση ρεύματος σε συναδέλφισσα, στο τομέα του επισιτισμού, επιτεύχθηκε σήμερα το πρωί στη τοπική διεύθυνση της ΔΕΗ στο Αργοστόλι, μετά από δυναμική παρέμβαση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων.

            Συγκεκριμένα, η εποχιακά εργαζόμενη συναδέλφισσα εξαιτίας της πτώσης της τουριστικής κίνησης στην οποία βασίζεται η επιχείρηση της, αλλά και των δυσβάσταχτων πλέον υποχρεώσεων της, έχει βρεθεί σε αδιέξοδο από την συσσώρευση χρεών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

            Η διακοπή του ρεύματος της ΔΕΗ ήρθε να προσθέσει άλλη μια δυσκολία στη συναδέλφισσα καθώς η παροχή η συγκεκριμένη δεν αφορά μόνο το κατάστημά της αλλά και το σπίτι που διαμένει.

            Αρχικά ζήτησε η ίδια διακανονισμό, καταβάλλοντας και κάποιο χρηματικό ποσό το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της ΔΕΗ.

Το ίδιο ισχυρίστηκε η διοίκηση της ΔΕΗ και σήμερα στην αντιπροσωπία της ΠΑΣΕΒΕ, όταν η συναδέλφισσα δήλωσε την πρόθεσή της να δώσει ακόμη ένα μεγαλύτερο ποσό που είχε συγκεντρώσει, ζητώντας να αρχίσει να πληρώνει σε δόσεις την οφειλή της και τους νέους λογαριασμούς από το Μάη που θα ξεκινήσει να δουλεύει.

            Όμως η διοίκηση της ΔΕΗ παρέμενε στην αρχική της θέση, κρατώντας αδιάλλακτη στάση, παρότι το ότι τα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ επέμεναν ότι η συσσώρευση χρεών στους ΕΒΕ, εξαιτίας της αναδουλειάς και των αντιλαϊκών μέτρων δεν είναι με δική τους ευθύνη, αλλά είναι μια πραγματικότητα που είναι συνέπεια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και σίγουρα το φαινόμενο αυτό της συσσώρευσης οφειλών θα πολλαπλασιαστεί και θα γενικευτεί το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς η ύφεση δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Αμέσως η διαμαρτυρία της ΠΑΣΕΒΕ γενικεύτηκε με μπλοκάρισμα των ταμείων της ΔΕΗ και ενισχύθηκε με μέλη του ΠΑΜΕ και των λαϊκών επιτροπών του νησιού.

Σύσσωμο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μαζί με τις λαϊκές επιτροπές με ντουντούκα και ανακοινώσεις καλούσε τον κόσμο που περνούσε από τη ΔΕΗ να συμπορευθεί στον αγώνα για να μη κόβεται το ρεύμα σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό σε κανένα μικρομάγαζο, γιατί ακριβώς, το ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα που δεν μπορούν να το απολαμβάνουν όσοι αδυνατούν να το πληρώσουν.

            Η κίνηση αυτή έτυχε άμεση και θερμής ανταπόκρισης των περαστικών με αποτέλεσμα να γενικευτεί η παρέμβαση.

Κάτω από τη πίεση του ταξικού μετώπου και του λαϊκού παράγοντα, η ΠΑΣΕΒΕ, σε εκ νέου συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΗ πέτυχε την άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι και το κατάστημα της συναδέλφισσας.

            Αυτή είναι μια μικρή αλλά ουσιαστική νίκη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που όμως θα πρέπει να ενισχυθεί από τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους της πόλης και τη υπαίθρου για να προχωρήσει σε νέες και πιο αποφασιστικές νίκες απέναντι στην φιλομονοπωλιακή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων.

Να κατανοηθεί σε βάθος για τους συναδέλφους μικρούς ΕΒΕ, ότι τα εμπόδια που τους βάζει η εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική είναι τα ίδια που επωμίζονται και οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί αγρότες. Είναι λοιπόν πιο ώριμη από ποτέ η διαμόρφωση μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας όλων την εκμεταλλευόμενων απέναντι στους εκμεταλλευτές τους, απέναντι δηλαδή στα μονοπώλια, την Ε.Ε., την πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν.

Επίσης είναι ανάγκη να κατανοηθεί ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης αυτός της λαϊκής οικονομίας που θα διασφαλίσει μόνο η λαϊκή εξουσία των εργατών και των συμμάχων τους. Είναι αυτή που θα διασφαλίσει και δουλειά για όλους, ειδικά για τους ΕΒΕ μέσα από τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, δωρεάν παροχές υγείας, παιδείας και φθηνές παροχές άλλων κοινωνικών αγαθών όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, μέσα από ένα ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

                                                ΠΑΣΕΒΕ Τοπική Γραμματεία Κεφαλονιάς-Ιθάκης