Εγκαινιάζεται το Ρωσικό Κέντρο στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 13:18

Εγκαινιάζεται το Ρωσικό Κέντρο στο Αργοστόλι

Η Κ.Ε.Ε.Φ σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα και την Πόλη Σεργκίεβ Ποσάντ
Περιφέρεια Μόσχας μέσα από τα πρωτόκολλα συνεργασίας που έχει υπογράψει ο πρόεδρος της Δημήτρης Ζαφειράτος και στα πλαίσια της Αδελφοποιήσεως των δύο μερών ,Κεφαλονιάς - Ρωσίας ,έχει την τιμή να ανακοινώσει την δημιουργία Ρωσικού Κέντρου στο Αργοστόλι επί της οδού Αντίοχου Ευαγγελάτου 15 ,που σκοπό έχει την υποστήριξη των προσπαθειών για την ενίσχυση των σχέσεων μας με την φίλη Ρωσία στους τομείς της παιδείας, του τουρισμού, του εμπορίου κ.λπ. καθώς επίσης και την εξυπηρέτηση Ρώσων επισκεπτών όσον αφορά την πατρίδα μας ,με πληροφορίες, δυνατότητες συνεργασιών σε διάφορους τομείς ,οργάνωση κοινών προσπαθειών κ.α.

Μετά από την Β πράξη Αδελφοποίησης που υπεγράφει από τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση στήν Μόσχα με την προετοιμασία και παρουσία από τόν κ. Κεκάτο Ευάγγελο Α/δήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού, την παρουσία του προέδρου του Τ.Ε.Ε Κεφαλονιάς Σταύρου Τραυλού και την αμέριστη υποστήριξη της Εταιρείας μας γίνονται πράξη τα συμπεφωνημένα με τούς Ρώσους πλέον αδελφούς.

Καλούμε τις Αρχές του νησιού μας ,την Εκκλησία ,τούς φορείς, τα μέλη μας ,τους φίλους και την τοπική παροικία των Ρώσων και μη από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να παρασταθούν στα εγκαίνια του Κέντρου και να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
Εκ μέρους της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα παρασταθεί ο κ. Χομένκο Αλέξανδρος Σύμβουλος της και επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Παιδείας και Επιστήμης στην Αθήνα με την βοηθό του Αντωνίνα Μαυροπούλου.


Τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 18/04/2013 και ώρα 11.30.

Δημήτρης Ζαφειράτος

Πρόεδρος Κ.Ε.Ε.Φ