Aνοιχτό τουρνουά σκάκι της KNE (ενημερωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 14:20

Aνοιχτό τουρνουά σκάκι της KNE (ενημερωμένο)

Η ΚΝΕ προβάλλει την ανάγκη να αποστραφεί η νεολαία τον «πλαστικό» πολιτισμό που της προσφέρουν και τονίζει ότι η ίδια και ο λαός μπορεί να δημιουργεί χωρίς χορηγούς και εμπόρους πολιτισμού. Μακριά από την τυποποιημένη διασκέδαση και τη μαζική εμπορευματοποιημένη κουλτούρα  που απλόχερα προσφέρει ο καπιταλισμός που σαπίζει.

Πρέπει ο λαός και η νεολαία να αναλάβουν δράση.

Η άρχουσα τάξη, θέλει να μας στρέψει σε κατεύθυνση αποστροφής από κάθε τι συλλογικό και αγωνιστικό. Η ΚΝΕ αντίθετα μέσα και από αυτές τις εκδηλώσεις αναδεικνύει ολόπλευρα την αξία της συλλογικής δράσης και του αγώνα. Γι’ αυτό καλούμε όλους του φίλους του σκάκι να συμμετέχουν στο ανοιχτό τουρνουά που διοργανώνει το Ν.Σ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΚΝΕ, το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 10.00 το πρωί στο 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου (πίσω από το Δημοτικό Θέατρο Κεφαλονιάς «Κέφαλος» ).

Το τουρνουά πραγματοποιείται στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που θα γίνει το Σάββατο στις 27 Απρίλη, μπροστά στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας, στο Αργοστόλι. Kαλούμε τους μαθητές και τη νεολαία συνολικά, να μη χαριστούν σε αυτούς που τους κλέβουν τη ζωή, αλλά να συμπορευτούν με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού, στην πάλη για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία.

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει το Ν.Σ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης της Κ.Ν.Ε.. Οι αγώνες εντάσσονται στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Μαθητικού Φεστιβάλ.

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

3. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου (πίσω από το Δ. Θέατρο «Κέφαλος»)

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Σάββατο 20/4/2013 με ώρα έναρξης 10:00 π.μ. Θα πραγματοποιηθούν 5 ή 6 γύροι ανάλογα με τις συμμετοχές. Επιβεβαίωση συμμετοχών με παρουσία των παικτών την ίδια μέρα από τις 09:15 μέχρι τις 09:45 π.μ.

5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ελβετικό σύστημα 5 ή 6 γύρων με χρόνο σκέψης 15΄ για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα. Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και ειδικότερα οι κανονισμοί για το ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΚΑΚΙ (RAPID-PLAY).

6. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους), β) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της), γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων),
δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα), ε). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).

7. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στους διακριθέντες των κατηγοριών θα δοθούν αναμνηστικά δώρα.

8. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Καμπίτσης Σπύρος 6940975167




00 inkefalonia general ad 300X250