Nέο πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 11:38

Nέο πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος στην Κεφαλονιά

Ξεκινά φέτος στην Κεφαλονιά το πρόγραμμα έρευνας και προστασίας του περιβάλλοντος Wildlife Sense Kefalonia. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξένοι φοιτητές που θα φτάσουν το καλοκαίρι στην Κεφαλονιά για να βοηθήσουν σε εργασίες έρευνας και προστασίας της φύσης, και να απολαύσουν ταυτόχρονα τις διακοπές τους στο όμορφο νησί μας.

Όλες οι εργασίες και δράσεις της ομάδας σχεδιάστηκαν βάσει ενημερωμένων επιστημονικών μεθόδων και το νομικό πλαίσιο που διέπει την προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, έχει ήδη τεκμηριωθεί και εκδοθεί η απαραίτητη άδεια για την διεξαγωγή έρευνας για την μελέτη και προστασία των φωλιών θαλάσσιας χελώνας στις παραλίες της Κάτω Λειβαθούς και της Παλίκης, αλλά και για την μελέτη των χελωνών που κολυμπούν στο λιμάνι του Αργοστολίου και τον Κούταβο. Επί πλέον, προωθείται συνεργασία με τοπικούς φορείς ώστε να διεξαχθούν μελέτες και εργασίες και σε άλλα χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα του νησιού μας.

Επειδή η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη για την προστασία του φυσικού μας πλούτου, καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ή να ενημερωθούν για το πρόγραμμά μας να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος http://wildlifesense.com ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Wildlife Sense στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο (+30) 26710 81285. Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή για κατοίκους της Κεφαλονιάς είναι δωρεάν και δεν απαιτεί προηγούμενες επιστημονικές γνώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες:

  Νίκος Βαλλιάνος

  +30.2671081285

  +30.6984865941

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 




00 inkefalonia general ad 300X250