Αίσιο τέλος για την περιπέτεια Ελβετών τουριστών με κανό στην Ασσο

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 10:54

Αίσιο τέλος για την περιπέτεια Ελβετών τουριστών με κανό στην Ασσο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια Ελβετών τουριστών, οι οποίοι κινδύνεψαν χθες το μεσημέρι προσπαθώντας να κάνουν τον περίπλου της Κεφαλονιάς, ωστόσο σώθηκαν χάρη στις προσπάθειες που κατέβαλε το Λιμενικό Σώμα. Ρεπορτάζ : Γιώργος Χαλαβαζής Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι περίπου 10 τουρίστες βρισκόντουσαν χθες το μεσημέρι με κανό στην θαλάσσια περιοχή της Ασσου , ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας διασπάστηκαν και κάποιοι κατάφεραν να βγουν στην ξηρά, κάποιοι όμως αποκλείστηκαν σε παραλία της Ασσου που δεν υπήρχε πρόσβαση από ξηρά.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το λιμενικό που από την πλευρά του ενημέρωσε την πυροσβεστική για το περιστατικό και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης των τεσσάρων τουριστών που είχαν εγκλωβιστεί.

Κάποιοι από τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί στην Ασσο, με δική τους πρωτοβουλία ξεκίνησαν να πάνε με κανό στον Μύρτο όπου εκεί άνδρες του λιμενικού με κίνδυνο της ζωής τους βούτηξαν στην θάλασσα και κατάφεραν να τους βγάλουν στην ξηρά.

Τους υπόλοιπους που είχαν μείνει στην Ασσο κατάφερε να τους απεγκλωβίσει σκάφος του Λιμενικού που έφυγε από το Φισκάρδο. Και οι τέσσερις τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.


Ετικέτες: