Η Bild προτείνει για διακοπές Κεφαλονιά και Ιόνια!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 21:32

Η Bild προτείνει για διακοπές Κεφαλονιά και Ιόνια!

Μπορεί η γερμανική εφημερίδα  «Bild» να μάς έχει συνηθίσει σε επιθέσεις κατά της χώρας μας και πληθώρα αρνητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα και τους Έλληνες, όμως με σημερινό άρθρο στην ηλεκτρονική της έκδοση προτρέπει τους Γερμανούς να επισκεφθούν έναν από τους ωραιότερους ελληνικούς προορισμούς, τα Ιόνια νησιά και την Κεφαλονιά.    Για διακοπές, «εκεί όπου ζούσαν κάποτε οι Θεοί», όπως γράφει η «Bild», τα Επτάνησα είναι ο κατάλληλος προορισμός, καθώς διαθέτουν «πλούσια βλάστηση, παραλίες με λευκή άμμο, τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά» και μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και του πιο... δύσκολου. Είναι ιδανικά για τους λάτρεις της φύσης, της πεζοπορίας, του σερφ, αλλά και για όσους αναζητούν λίγη ηρεμία κοντά στη φύση και αγαπούν τους περιπάτους, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, το οποίο κατατάσσει τα Ιόνια σε πέντε κατηγορίες τουριστών.

 
Για τους ρομαντικούς
 
Οι ρομαντικές ψυχές, σύμφωνα με την «Bild» θα βρουν ό,τι ακριβώς ψάχνουν στην πρωτεύουσα του Ιονίου, την πανέμορφη Κέρκυρα. 
 
«Η Αυτοκράτειρα Σίσυ ερωτεύτηκε την Κέρκυρα αλλά βρήκε και τον άνδρα των ονείρων της εκεί: τον Έλληνα ήρωα Αχιλλέα, ο οποίος αποτελεί στολίδι στον κήπο του ανακτόρου της στο νησί, αφού προς τιμήν του έστησε ένα τεράστιο άγαλμα του. Επίσης, στην καλοκαιρινή της αυτή κατοικία στο Γαστούρι Κέρκυρας,  έδωσε το όνομα “Αχίλλειο”, το οποίο σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού», γράφει το γερμανικό περιοδικό.
 
 
«Λίγα λεπτά μακριά από το “Αχίλλειο” συναντάμε το κέντρο της Κέρκυρας με στενά δρομάκια και φιλόξενα καφέ, που βρίσκονται κάτω από βενετσιάνικες στοές», συνεχίζει το δημοσίευμα, το οποίο προτρέπει τους ερωτευμένους, μεταξύ άλλων, να μην παραλείψουν να δουν ένα από τα πιο διάσημα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας, στο ορεινό χωριό του Πέλεκα, να επισκεφθούν «το κανάλι της αγάπης» στο Σιδάρι, και να φάνε παστιτσάδα, ένα από τα πιο διάσημα φαγητά του νησιού.
 
 
Για όσους λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ
 
«Στα νότια της Λευκάδας βρίσκει κανείς τα πάντα για το σερφ: Στον ευρύ κόλπο της Βασιλικής από τα τόσα πολύχρωμα πανιά που υπάρχουν, κανείς μπορεί να δυσκολευτεί στην αρχή να δει τα πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά του», σχολιάζει η «Bild», τονίζοντας πως «τα Σύβοτα είναι ένας τόπος συνάντησης για τους ναυτικούς από όλο τον κόσμο. Από εδώ  ξεκινούν με τις βάρκες τους το ταξίδι το πανέμορφο αυτό νησί».
 
 
«Για παράδειγμα, επισκέπτονται τον Σκορπιό, το διάσημο νησί του Ωνάση, όπου ο θρυλικός εφοπλιστής μαζί με τη σύζυγό του Jackie O και 600 υπαλλήλους περνούσε το καλοκαίρι. Σήμερα, τα σκάφη μένουν αγκυροβολημένα γύρω από το νησί, ενώ το ίδιο κάνουν και πολυτελή γιοτ, στα οποία ίσως υπάρχουν διασημότητες όπως η Paris Hilton και ο Rod Stewart», προσθέτει.
 
Για τους λάτρεις της φύσης
 
«Πευκοδάση όπως στη Σκανδιναβία, κυπαρίσσια όπως στην Τοσκάνη, θάλασσα από λουλούδια, όπως στη γαλλική Riviera – όλα αυτά χαρακτηρίζουν την Κεφαλονιά», γράφει το γερμανικό περιοδικό. 
 
«Για αιώνες, οι Βενετοί που κυβέρνησαν εδώ  άφησαν το στίγμα τους στην αρχιτεκτονική και στη μουσική. Οι κάτοικοι αγαπούν τις καντάδες και προτιμούν να τις συνοδεύουν με λαούτο και βιολί, αντί μπουζούκι. Ο νότος του νησιού είναι ένας... μοσχομυρωδάτος Παράδεισος με κατακόκκινα τριαντάφυλλα και ιβίσκους», υπογραμμίζει, προτρέποντας τους αναγνώστες «να επισκεφθούν οπωσδήποτε, τα στενά δρομάκια στα Μεταξάτα, τα ιστορικά Λουρδάτα και το πανέμορφο χωριό Φισκάρδο, που βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό άκρο της Κεφαλονιάς», αλλά και να δοκιμάσουν το παραδοσιακό κρασί του νησιού, τη Ρομπόλα.
 
 
Για όσους αγαπούν την... ξάπλα στις παραλίες
 
Σε αυτή την κατηγορία, ιδανικός προορισμός είναι «το νησί της Ζακύνθου που αποπνέει ιταλικό αέρα. Το τοπίο κοσμούν αρχαία ελαιόδεντρα και αμπέλια από τα οποία ξεφυτρώνουν ψηλά κυπαρίσσια που μοιάζουν σα να αγγίζουν το γαλάζιο του ουρανού», όπως γράφει η «Bild».
 
«Ωστόσο, οι περισσότεροι τουρίστες του νησιού το προτιμούν λόγω των μυστικών όρμων με χρυσή άμμο και τα πεντακάθαρα νερά που διαθέτει. Ένα ονειρικό μέρος, για παράδειγμα, είναι ένας όρμος λαθρεμπόρων που είναι προσβάσιμος μόνο με σκάφος και στη μέση του βρίσκεται ένα ναυάγιο πλοίου», συνεχίζει το δημοσίευμα, από το οποίο δε λείπει και «ο κόλπος του Λαγανά, που είναι ένα πρόσφορο έδαφος για τις θαλάσσιες χελώνες, που ταξιδεύουν χιλιάδες μίλια από τον τόπο τους για να γεννήσουν στη Ζάκυνθο».
 
 
 
Για όσους θέλουν την ηρεμία τους
 
Σε αυτήν και τελευταία κατηγορία, συναντάμε την «πατρίδα του Οδυσσέα, Ιθάκη που είναι ανέγγιχτη από το μαζικό τουρισμό». όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό, το οποίο σχολιάζει πως «αεροδρόμια ή μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε αυτό το μικρό, ορεινό νησί δεν έχουν καμία θέση. Κανείς μπορεί να επισκεφθεί την Ιθάκη με το πλοίο της γραμμής ή με ένα γιοτ, η οποία τον υποδέχεται μέσα σε ένα τα ομορφότερα φυσικά λιμάνια του κόσμου, το οποίο στο τέλος οδηγεί σε ένα φιόρδ. Εκτός από αυτό, υπάρχει, επίσης, και η κύρια πόλη του νησιού, το γοητευτικό Βαθύ». 



«Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί κανείς να περπατήσει μέσα στους ελαιώνες ή να χαλαρώσει κατά μήκος των βοτσαλωτών παραλιών γύρω από τη Λεύκη. Ακόμη, κοντά στη Μονή Καθαρών, μπορεί κανείς να απολαύσει την καλύτερη θέα αντικρίζοντας από ψηλά τον κόλπο του Βαθιού», καταλήγει το δημοσίευμα.
 
 



00 inkefalonia general ad 300X250