Επείγον μήνυμα για τα αυθαίρετα! Δείτε ποια νομιμοποιούνται, ποια τακτοποιούνται για 30 χρόνια!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 10:51

Επείγον μήνυμα για τα αυθαίρετα! Δείτε ποια νομιμοποιούνται, ποια τακτοποιούνται για 30 χρόνια!

Τέλος στο «βραχνά» των αυθαιρέτων επιθυμεί να βάλει η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων θα νομιμοποιεί όλα τα κτίσματα που χτίστηκαν πριν από το 1975 και δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια !

Με τον ίδιο Νόμο, νομιμοποιούνται όλες οι μικρές αυθαιρεσίες ενός ακινήτου που διαθέτει οικοδομική άδεια (αλλαγές στη θέση δωματίων, παραθύρων, μπάρμπεκιου), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η δυνατότητα νομιμοποίησης των μικρών αυτών πολεοδομικών παραβάσεων θα ισχύει για… πάντα!! 

Επίσης προβλέπεται να νομιμοποιηθούν ορισμένες μεσαίου εύρους αυθαιρεσίες! Έτσι για παράδειγμα… εάν έχετε κλεισμένο ημιυπάιθριο χώρο περιορισμένης επιφάνειας, δεν θα κινδυνεύετε από το «κάρφωμα» κάποιου κακοπροαίρετου γείτονα , αφού θα είστε πλέον νόμιμοι!!!

Παράλληλα, τακτοποιούνται για 30 χρόνια οι μεγάλες πολεοδομικές παραβάσεις και τα αυθαίρετα χωρίς άδεια.

Το νέο νομοσχέδιο που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στις επόμενες ημέρες φαίνεται πως δίνει λύση σε χιλιάδες πολίτες, ειδικά σε εκείνους που έκαναν μικροεπεκτάσεις ή αλλαγή χρήσης σε χώρους.

«Φωτοχάρτες» ξεκαθαρίζουν το τοπίο

"Λύση" στα 60.000 αυθαίρετα, η τακτοποίηση των οποίων έχει παγώσει εξαιτίας της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τα ιδιωτικά έγγραφα, επιχειρεί να δώσει το νέο νομοσχέδιο! Το ΥΠΕΚΑ θα έχει πλέον διαθέσιμους φωτοχάρτες που θα ξεκαθαρίζουν την κατάσταση και θα απαλλάσσουν τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων από την "οδύσσεια" συλλογής ιδιωτικών εγγράφων και νομιμοποίησης κτισμάτων που ανεγέρθηκαν μόνο... μετά την καταληκτική ημερομηνία της 28 Ιουλίου 2011!  Έτσι, με την εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτιρίων, η οποία θα περιλαμβάνει σε ψηφιακή μορφή όλα τα στοιχεία ενός κτιρίου, το αρμόδιο υπουργείο θα γνωρίζει αν ένα ακίνητο προϋπήρχε ή χτίστηκε μετά την καταληκτική ημερομηνία της 28ης Ιουλίου 2011.

star.gr