Πιθανή η διοργάνωση ελληνοκινεζικού φεστιβάλ το καλοκαίρι στην Κεφαλονιά!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 15:24

Πιθανή η διοργάνωση ελληνοκινεζικού φεστιβάλ το καλοκαίρι στην Κεφαλονιά!

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Κινέζο Πρέσβη στην Αθήνα κ. Du Qiwen, ο οποίος συνοδευόταν από τον εμπορικό ακόλουθο κ. Sun Liwei και τον κ. Τάσο Μαρίνο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την αμοιβαία συνεργασία Ελλάδας και Κίνας στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να θέσει ψηλά τον πήχη σε σχέση με την τουριστική αγορά της Κίνας, γιατί οι δυνατότητες της είναι ακόμη εντελώς αναξιοποίητες. Κάθε χρόνο 70 εκατομμύρια Κινέζοι πραγματοποιούν ταξίδια στο εξωτερικό. «Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει ένα μερίδιο από αυτή την αγορά. Έστω και ένα μικρό ποσοστό είναι ικανό να ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα».

Ο Κινέζος πρέσβης τόνισε πως οι πολίτες της Κίνας αγαπούν την Ελλάδα και επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τον ελληνικό πολιτισμό και τις ομορφιές της χώρας μας. Εμπόδιο αποτελεί η δυσκολίες που παρουσιάζονται στην έκδοση βίζας, η αργοπορία, αλλά και η υποχρεωτική συνέντευξη που πρέπει να δώσει ο αιτών. «Η Κίνα είναι μια τεράστια χώρα. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να ταξιδέψει ώρες στο εσωτερικό της χώρας, μόνο και μόνο για την απόκτηση βίζας».

Ο κ. Αλιβιζάτος και ο κ. Qiwen δήλωσαν αισιόδοξοι ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Κινέζος πρέσβης ενημέρωσε τον κ. Αλιβιζάτο για την επικείμενη επίσκεψή του τις επόμενες ημέρες στα νησιά του Ιονίου. Συμφώνησαν ότι θα εργαστούν από κοινού για την πραγματοποίηση ενός ελληνοκινεζικού φεστιβάλ το καλοκαίρι στην Κεφαλονιά, με τη συμμετοχή Κινέζων και Ελλήνων καλλιτεχνών.