Ανακοινώσεις για το ΤΕΙ (ενημερωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 13:46

Ανακοινώσεις για το ΤΕΙ (ενημερωμένο)

ΔΗΜΑΡ Κεφαλονιάς

Η ΦΑΣΗ ΙΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η τελική μορφή του σχεδίου Αθηνά για την Παιδεία, εμφανίζει τις αδυναμίες που έχει επισημάνει η ΔΗΜ.ΑΡ., οι οποίες θα πρέπει να επιλυθούν με τις  άμεσες διευθετήσεις της Φάσης ΙΙ των  ενδοϊδρυματικών  συζητήσεων. Η πιλοτική κοινοπραξία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. που έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο, αποτελεί ιστορική κατάκτηση για την Παιδεία και για τα Ιόνια. Είμαστε στο πλευρό των φοιτητών, πέρα και πάνω από οποιαδήποτε μικροπολιτική αντιμετώπιση, μακριά από πολιτικές σειρήνες και κραυγές, που θα θελήσουν να καρπωθούν με ιδιοτέλεια οποιαδήποτε ρύθμιση. Άμεσα θα πρέπει να  αρχίσουν οι συζητήσεις εντός της κοινοπραξίας των Ιδρυμάτων, που θα δώσουν λύσεις στα δύσκολα θέματα των γνωστικών αντικειμένων, που θα δώσουν λύσεις  σε θέματα  διδακτικού, ερευνητικού και διοικητικού έργου.  Πάνω από όλα είμαστε στο πλευρό των φοιτητών και των οικογενειών τους.

 Ν.Ε ΔΗΜ.ΑΡ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

 

  • Ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ» ΠΟΥ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

«Ώδινεν όρος και έτεκε μυν»

Η αντιεκπαιδευτική μνημονιακή πολιτική της τριμομματικής κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και οι «σκληρές» διαπραγματεύσεις των τοπικών παραγόντων έκαναν δυστυχώς το θαύμα τους.

Διατηρείται το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διαλυόμενο!

Η περίφημη ανασυγκρότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σημαίνει:

-       Καταργείται ως τμήμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων το τμήμα Δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας στο Αργοστόλι θεωρούμενο ως μεταβατικό θυσία στον βωμό υπέρτερων διαπλεκόμενων συμφερόντων.

-       Καταργείται ως τμήμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων το πλέον σημαντικό για την Ζάκυνθο τμήμα Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής κληρονομιάς (ΤΠΣΠ) επίσης στον βωμό υπέρτερων διαπλεκόμενων συμφερόντων.

-       Μεταφέρεται το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων από το Ληξούρι στην Λευκάδα, και παρουσιάζεται ως δήθεν νέο τμήμα

-       Μεγάλο μέρος των φοιτητών της Λευκάδας στέλνεται στην Άρτα, προς ικανοποίηση τοπικών πελατειακών σχέσεων της Άρτας.

-       Αλλάζει ο μοναδικός χαρακτήρας του τμήματος Βιολογικής Γεωργίας στο Αργοστόλι.

-       Η αξιοπιστία των πτυχίων των περισσότερων φοιτητών τίθεται εν αμφιβόλω

Η ΑΝ.Α.Σ.Α. θεωρεί αρνητική και απαράδεκτη την εξέλιξη αυτή και την χρεώνει αφ ενός στην μνημονιακή συγκυβέρνηση και αφ ετέρου στην τακτική των παραγόντων (Δημάρχων και Περιφερειάρχη) που προτίμησαν τις μυστικές συζητήσεις αντί τους μαζικούς αγώνες, όταν δεν έδιναν εντολές για παύση των κινητοποιήσεων όπως ο δήμαρχος Κεφαλονιάς.

Είχαμε προειδοποιήσει: Οι συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες δεν οδηγούν  πουθενά!

ü Η ΑΝ.Α.Σ.Α. καλεί εκ νέου τον πρόεδρο του Π.Σ. και τον Περιφερειάρχη να προχωρήσει σε άμεση έκτακτη σύγκλιση του Π.Σ.

ü Η ΑΝ.Α.Σ.Α. στηρίζει και θα στηρίζει τους αγώνες των φοιτητών που ήδη έχουν ξεκινήσει στην Λευκάδα με το κλείσιμο της γέφυρας.

ü Η ΑΝ.Α.Σ.Α. καλεί τους τοπικούς φορείς σε όλα τα νησιά να προστρέξουν σε νέα δυναμική αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική και το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.

Οι ευθύνες όλων για την διαγραφόμενη αφυδάτωση και περαιτέρω αποδυνάμωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που σε πολύ λίγο χρόνο θα το οδηγήσει στην κατάργηση θα είναι ιστορικές.

 

Αργοστόλι 20/03/2013                           Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειακός σύμβουλος

     Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α

  • Σταύρος Λυκούδης Πολιτικός Μηχανικός - Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεφαλονιάς & Ιθάκης

   Αγαπητοί Συμπατριώτες

   Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τις δραματικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα. Η Βουλή της Κύπρου, η Εκκλησία και σύσσωμος ο Κυπριακός λαός όρθωσε το ανάστημα του στα συμφέροντα των Μερκελιστών και  των υποχθόνιων συμφερόντων που μοναδικό σκοπό είχαν όχι να σώσουν την Κύπρο αλλά να βάλουν χέρι στα πετρέλαια, στο φυσικό αέριο αλλά και να διώξουν τους Ρώσους και τον Πούτιν από τα πόδια  τους. Η δική μας  Βουλή και ο Ελληνικός λαός δεν παραδειγματίζεται από τη σθεναρή στάση  και λεβεντιά των Κυπρίων; Πρέπει  να αφυπνιστούμε γρήγορα και να πούμε όχι στην ξύλινη πολιτική γλώσσα της συγκυβέρνησης της εξαθλίωσης και της ισοπέδωσης της Ελλάδας και της περηφάνιας των πολιτών. Θέτω το δίλημμα: Συνεχίζουμε να λέμε ναι στην πολιτική της αλαζονείας και του αυταρχισμού της τροικανής συγκυβέρνησης ή επιτέλους ορθώνουμε το ανάστημα μας και τους διώχνουμε όσο το δυνατόν  πιο  γρήγορα για το καλό του τόπου. Η πολιτική των απειλών προς τους πολίτες από τους δωσίλογους και οσφιοκάμπτες των εγχώριων συμφερόντων μοναδικό στόχο έχουν  το ξεπούλημα της χώρας στους Ευρω  παίους  ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΙΑ. Πρέπει επιτέλους τα φερέφωνα παπαγαλάκια να αφήσουν την εντεταλμένη και προδοτική τους προσφορά προς την ομάδα Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και να ταχθούν υπέρ της χώρας και των Ελλήνων.

Καλώ όλη την Κεφαλονιά και την Ιθάκη πρωτοπόρα ως είθισται να αντισταθεί πρώτη απέναντι σε αυτούς που ξεφτιλίζουν τη χώρα μας.

Μας ενώνει όλους η αγάπη για την πατρίδα έξω από κομματικές ταυτότητες και χωρίς υποκρισία και συμβιβασμούς. Σας θέτω το ερώτημα  Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΟΛΗ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΙΘΑΚΗ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250