Θεόφιλος σε Υπουργό Αναπτυξης:«Στη διάθεσή σας η παραίτησή μου ως έκφραση έντονης αποδοκιμασίας για όσα συμβαίνουν με το ΤΕΙ»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 21:35

Θεόφιλος σε Υπουργό Αναπτυξης:«Στη διάθεσή σας η παραίτησή μου ως έκφραση έντονης αποδοκιμασίας για όσα συμβαίνουν με το ΤΕΙ»

Επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζιδάκη στην οποία θέτει στη διάθεσή του την παραίτηση από το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς, λόγω των αλλαγών που φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» με το κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, απέστειλε ο πρόεδρος Θεόφιλος Μιχαλάτος. Πιο αναλυτικά στην επιστολή τονίζει: Κύριε Υπουργέ Θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Κεφαλονιάς και Ιθάκης διότι μέσω του σχεδίου «Αθηνά», το Υπουργείο Παιδείας καταργεί το Τ.Ε.Ι. Ιονίων νήσων!

Το Επιμελητήριό μας ,από την πρώτη στιγμή, ήταν ένθερμος υποστηρικτής του όλου εγχειρήματος και δεν μπορεί να παρακολουθεί με απάθεια να κατεδαφίζεται έτσι, ένα από τα ουσιαστικότερα στηρίγματα της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθειά της για ανάπτυξη και αναζωογόνηση, για ένα καλύτερο μέλλον!

Έχω την αίσθηση ότι από την πρώτη στιγμή που το σχέδιο «Αθηνά» είδε το φως της δημοσιότητας, κάποιοι προσπάθησαν να μας καθησυχάσουν ότι «όλα πάνε καλά», εξυπηρετώντας ηθελημένα ή αθέλητα έναν μηχανισμό παραπλάνησης ώστε τα «προειλημμένα» να πάρουν με μεγαλύτερη άνεση τον δρόμο τους!

Διαπιστώσαμε με κατάπληξη τον απροκάλυπτο εμπαιγμό, αλλά και αποκομίσαμε την βεβαιότητα ότι αυτό το σχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, κατέληξε σε διαγκωνισμό παραγόντων και στην ανάδειξη των «ισχυρότερων παικτών» σε ένα Κράτος που επιμένει να είναι «βαθειά πελατειακό»!
Δεν πάει άλλο!

Επειδή:
• Κατάργηση του Τ.Ε.Ι. Ιονίων νήσων σημαίνει «ξαφνικό θάνατο» για τις συνέργειες που είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται ανάμεσα στα Τμήματα και τους φορείς και πολίτες των νησιών μας
• Κατάργηση του Τ.Ε.Ι. Ιονίων νήσων σημαίνει την αρχή του τέλους για την Περιφέρεια Ιονίων νήσων
• Κατάργηση του Τ.Ε.Ι. Ιονίων νήσων σημαίνει πνευματική πενία για τον μικρόκοσμό μας, σημαίνει επιστροφή στην Κεφαλονιά του 1970 με έναν πληθυσμό γερασμένο , χωρίς ζωτική ορμή...
• Κατάργηση του Τ.Ε.Ι. Ιονίων νήσων σημαίνει σκληρό χτύπημα στην τοπική οικονομία –για να ωφεληθούν ,αλήθεια, ποιοι;

Έχει κατατεθεί, κ. Υπουργέ, πειστική πρόταση για το Τ.Ε.Ι. Ιονίων νήσων, πρόταση που θα δημιουργήσει-σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο- έναν αξιόλογο πόλο ανώτατης εκπαίδευσης στα νησιά μας και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει την πρόταση, δεν την απορρίπτει, αλλά δεν την υιοθετεί στην πράξη!

Για όλα αυτά, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω την παραίτησή μου από το αξίωμα που οι επιχειρηματίες της Κεφαλονιάς και Ιθάκης μου εμπιστεύτηκαν, ως έσχατο μέσο έκφρασης της έντονης αποδοκιμασίας μου για όσα συμβαίνουν με το Τ.Ε.Ι. Ιονίων νήσων και ελπίζοντας, ότι η Κυβέρνηση δεν θα αγνοήσει την παραίτηση του Πρόεδρου ενός φορέα που εκπροσωπεί το σύνολο των επιχειρηματιών του Νομού!

Με τιμή

Αργοστόλι 016/03/13

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου

Μιχαλάτος Θεόφιλος




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250