Απάντηση Ν. Μαυροκέφαλου στον Δήμαρχο Ιθάκης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 10:21

O Δήμαρχος Ιθάκης Ι. Κασσιανός

O Δήμαρχος Ιθάκης Ι. Κασσιανός

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Δήμαρχου Ιθάκης θέλω να πω τα εξής: Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συζήτηση για τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας για το 2013 , υπήρχε πίστωση 40000 ευρώ για την πρόσληψη ενός -1- χειριστή μηχανημάτων και τριών -3- εργατών καθαριότητας με οκτάμηνη και πεντάμηνες συμβάσεις αντίστοιχα. Η τοποθέτηση μου και η πρόταση ήταν η εξής: Επειδή για χρόνια τώρα από τους διαφόρους δημάρχους-διαχειριστές του Δήμου Ιθάκης , ακολουθείται η ίδια διαδικασία για προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας, να μεταφερθεί το ποσό στον κωδικό –αποδοχές μονίμων υπαλλήλων- και οι εργάτες αυτοί που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου να προληφθούν μόνιμα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πρόταση που έγινε δεκτή από τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) και έγινε απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας, που παραποίησε όπως τον βόλευε ο Δήμαρχος. Θυμίζουμε πως είναι ο Δήμαρχος που με τον μανδύα του «ανεξάρτητου», απέσπασε την ψήφο του λαού για να σώσει τον λαό-αλήθεια από ποιον?- Είναι της ίδιας ομάδας Μπουτάρη – Καμίνη – Παρίση ,της άποψης για τη λειτουργία του Δήμου σαν μαγαζί.

Στηριγμένος και στηρίζοντας τις λογικές του Καλλικράτη όπως αυτές διανθίστηκαν με τους νομούς της τρικομματικής , είναι μοχλός της αντιδραστικής πολιτικής που προσπαθούν να περάσουν και στην τοπική διοίκηση, (ανταποδοτικότητα-τροφεία-ελαστικές σχέσεις εργασίας) μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας και φόβου.
Τον παραδίνουμε στην κρίση σας. Καλούμε το λαό να ανατρέψει αυτή την πολιτική και να παλέψει μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, καταργώντας στη πράξη μνημόνια και νόμους που βολεύουν τα αφεντικά.

ΝΩΝΤΑΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ.