«Ακονίζουν τα μαχαίρια» οι φοιτητές: Παράσταση αύριο στην Περιφέρεια και στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 23:44

«Ακονίζουν τα μαχαίρια» οι φοιτητές: Παράσταση αύριο στην Περιφέρεια και στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για άλλη μία φορά γέμισε η μεγάλη αίθουσα του ΤΕΙ, αλλά για μία ακόμα φορά το θέμα που συζητήθηκε δεν ήταν αισιόδοξο και για το καλό της σχολής . Οι φοιτητές των τμημάτων Δημοσίων Σχέσεων και Βιολογικής Γεωργίας, μαζί με τους καθηγητές τους πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα έκτακτη Γενική Συνέλευση, όσον αφορά τη στάση που θα ακολουθήσουν μετά την νέα δυσάρεστη εξέλιξη που έχει προκύψει όσον αφορά το σχέδιο «Αθηνά» που σηματοδοτεί και τον «αργό θάνατο» του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Και ναι μεν ο κόσμος ήταν λιγότερος σε σχέση με την πρώτη Γενική Συνέλευση , ωστόσο οι προβληματισμοί για το μέλλον της σχολής ήταν πολλοί και  μεγαλύτεροι.Στο τραπέζι έπεσε η ιδέα της Κατάληψης, η ιδέα να «κλείσει» η Κεφαλονιά προς τους έξω, η ιδέα να «κλείσουν» δημόσιες υπηρεσίες (Εφορία, ΔΕΗ κτλ.).Προς το παρών όλα αυτά «πάγωσαν» μέχρι να αποκρυσταλλωθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι που θα κατατεθεί το σχέδιο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και θα υπάρχει μία σαφή εικόνα για το σχέδιο αποφασίστηκε αύριο οι φοιτητές και να γίνουν οι πρώτες κινητοποιήσεις. "Να παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες" Μάλιστα , οι φοιτητές τόνισαν πως αύριο το πρωί στις 10, οι φοιτητές θα βρίσκονται έξω από την Περιφέρεια συμμετέχοντας στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα κάνει η Πρωτοβουλία Πολιτών και εν συνεχεία το απόγευμα θα εμφανιστούν στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας από τους δημοτικούς συμβούλους να παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες, θεωρώντας πως υπάρχει πολιτική αποτυχία στην διαπραγμάτευση με τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο! Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν πολλές απόψεις τόσο από φοιτητές, όσο και από καθηγητές. Α. Κονιδάρης: «ΟΧΙ δεν αξίζετε τέτοια συμπεριφορά» Ο προϊστάμενος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων κ. Αγησίλαος Κονιδάρης, στην αρχική του τοποθέτηση προσπάθησε να εξηγήσει τα νέα δυσάρεστα δεδομένα που έχουν να αντιμετωπίσουν το ΤΕΙ στο Αργοστόλι. «Τα ερωτηματικά είναι πλέον πάρα πολλά και μας βάζουν σε ένα πλαίσιο γενικής αβεβαιότητας. Οι εξελίξεις δεν είναι θετικές και ενώ πηγαίναμε κάπου οδηγηθήκαμε πάλι στο μηδέν» τόνισε ο κ. Κονιδάρης και συνέχισε: «Αυτό που γίνεται είναι μία άνιση μεταχείριση για τους φοιτητές μας. Είναι κρίμα να μην ξέρετε αν και πότε θα πάρετε το πτυχίο και είναι κρίμα και για τον τόπο. Σίγουρα δεν αξίζετε μία τέτοια συμπεριφορά. Πλέον μας έδειξαν ότι το πρόβλημα δεν ήταν το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων αφού κρατούν ανοικτό το τμήμα στην Καστοριά. Και λέω ΟΧΙ δεν αξίζετε τέτοια συμπεριφορά. Εμείς από την αρχή ήμασταν σοβαροί και στις αντιδράσεις μας και σε όλα. Κάποιοι άλλοι δεν ήταν σοβαροί. Και δυστυχώς έγινε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που περιμέναμε . Άλλα μας έλεγαν και άλλα έκαναν. Υπάρχει ακόμα χρόνος και θα πρέπει να δείξουμε πως είμαστε αντίθετοι σε αυτόν τον εμπαιγμό».

Το ακροατήριο πάντως κόπηκε στα δύο όταν φοιτητής είπε πως: «Εμένα δεν με νοιάζει αν θα μαραζώσει η Κεφαλονιά, αλλά αν θα έχει αντίκρισμα το πτυχίο μου». Κάποιοι χειροκρότησαν, κάποιοι αντέδρασαν, ενώ η κουβέντα αυτή προκάλεσε την αντίδραση του καθηγητή κ. Πετράκη που πήρε τον λόγο και είπε: «Πρέπει να ενδιαφερόμαστε και για τον κήπο μας» και εν συνεχεία πρότεινε να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις πάντα όμως με ειρηνικό τρόπο».

Ακούστηκε από τους φοιτητές και η κουβέντα: «Από την πολιτική αποτύχαμε. Πρέπει εμείς να κάνουμε κάτι τώρα. Άλλωστε δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Προτείνω να φτιάξουμε μία επιτροπή από φοιτητές και καθηγητές και να πάμε στον Υπουργό».

Πλέον οι φοιτητές βρίσκονται σε στάση αναμονής και περιμένουν το επόμενο 24ωρο, έχοντας πιο σαφή εικόνα για το σχέδιο για να κινηθούν αναλόγως.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Ετικέτες: