ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Σε μεταβατική περίοδο μέχρι το οριστικό «λουκέτο»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 12:10

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Σε μεταβατική περίοδο μέχρι το οριστικό «λουκέτο»

Ανανεωμένο Σε μεταβατική περίοδο μπαίνει πλέον το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων μέχρι την οριστική κατάργησή του το 2018. Δυστυχώς οι εξελίξεις δεν είναι καλές, καθώς τα τμήματα του ΤΕΙ θα παραμείνουν για ένα μεταβατικό στάδιο στην Κεφαλονιά και εν συνεχεία θα μετακομίσουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Μάλιστα, δεν θα παίρνουν πλέον νέους εισακτέους που θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμό τους στις 31/10/2018. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο Αθηνά που θα κατατεθεί στην Επιτροπή Μορρφωτικών Υποθέσεων Θα περιλαμβάνει

Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων θα παραμείνει στην Κεφαλονιά μέχρι 31/10/2018 και πάει εν συνεχεία θα πάει στον Πύργο
Το τμήμα Βιολογικής Γεωργίας θα παραμείνει μέχρι 31/10/2018 και μετά θα πάει στην Αμαλιάδα
Ενώ το τμήμα Μουσικών Οργάνων θα παραμείνει στο Ληξούρι.

Οριστικά καταργείται απο την Κεφαλονιά το Διοίκησης Επιχειρήσεων που πάει στο Μεσολόγγι.

Α. Κονιδάρης: «Είναι τραγελαφικά αυτά που συμβαίνουν. Πέταξαν την πρότασή μας στον κάλαθο των αχρήστων»

Επικοινωνήσαμε με τον προϊστάμενο του τμήματος δημοσίων σχέσεων του ΤΕΙ Ιονιων Νήσων κ. Αγησίλαο Κονιδάρη, ο οποίος μας εξέφρασε την απογοήτευση και την αγανάκτησή του για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα.

«Η κατάσταση που διαμορφώνεται δεν είναι καλή. Δυστυχώς δεν είναι αυτή που περιμέναμε. Οι υποσχέσεις που δόθηκαν ήταν όλες ψεύτικες. Η κατάσταση είναι τραγική για την τοπική κοινωνία. Το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων το ΤΕΙ δεν θα δεχθεί άλλους εισακτέους γιατί μπαίνει σε μεταβατική περίοδο μέχρι την οριστική κατάργησή του.

Το παράδοξο είναι πως παραμένει το Το τμήμα δημοσίων σχέσεων στην Καστοριά. Αυτό σημαίνει πως έχει γίνει ένας εμπαιγμός της Κεφαλονιάς. Αφού δεν του αρέσουν του κ. Υπουργού οι δημόσιες σχέσεις σαν αντικείμενο γιατί κλείνει το ΤΕΙ στο Αργοστόλι και μένει ανοικτό το ίδιο ακριβώς αντικείμενο το τμήμα στην Καστοριά; Είναι τραγελαφικά αυτά που συμβαίνουν. Και τα κριτήρια που επιλέχθηκαν για να αποφασιστούν ποιες σχολές θα παραμείνουν και ποιες θα κλείσουν. Όταν είχαμε πάει και τον είχαμε συναντήσει ήταν συγκαταβατικός και μας είπε να του κάνουμε πρόταση . Και πρόταση του κάναμε αλλά όχι μόνο δεν εισακούστηκε αλλά πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων».

 

Ενημέρωση 8.30 π.μ.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μέχρι χθες ήμασταν σχεδόν σίγουροι (αφού είχαν προηγηθεί δεσμεύσεις του Υπουργού) πως τρία τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νησων θα παραμείνουν στο νησί. Ωστόσο από το απόγευμα της Δευτέρας μερικές περίεργες συμπεριφορές έφεραν «σύννεφα» και έκαναν το σκηνικό της παραμονής άκρως «νεφελώδες» .

Ως εκ τούτου το θέμα της παραμονής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων φαίνεται να παίρνει απροσδόκητη τροπή, καθώς ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει φαίνεται να εμμένει στην αρχική του απόφαση για συγχώνευση των δύο τμημάτων του Αργοστολίου στο Μεσολόγγι.

 

Πληροφορίες θέλουν τον κ. Αρβανιτόπουλο να καταθέτει στην Μορφωτική Επιτροπή της Βουλής το σχέδιο «Αθηνά» στην αρχική του πρόταση που ήταν αυτή που προκάλεσε και την «έκρηξη» των φοιτητών του νησιού μας που έβλεπαν να αλλάζουν τόπο και τίτλο σπουδών.

 

Και όλα αυτά συμβαίνουν από της στιγμή που ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε δεσμευτεί να μην προχωρήσει στην αρχική εφαρμογή του σχεδίου και να αφήσει τα τρία από τα τέσσερα τμήματα της Κεφαλονιάς ως έχουν.

Πριν λίγη ώρα με ανακοίνωση το δ.σ. της Σχολής Δημοσίων Σχέσεων τονίζει

«Μετά από επικοινωνία με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση, τα δημοσιεύματα σχετικά με την κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, είναι αληθή. Η υποτιθέμενη περίοδος διαβουλεύσεων έφερε σαν αποτέλεσμα μονάχα λόγια και κούφιες υποσχέσεις ώστε να περάσει όσο το δυνατόν πιο απαρατήρητο το αρχικό σχέδιο "Αθηνά" χωρίς ουσιαστικά καμία τροποποίηση. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά το πολιτικό σύστημα απέδειξε τη σαθρότητά του, αφού και πάλι, δίνοντας φρούδες ελπίδες στη φοιτητική κοινότητα, εξυπηρέτησε τα συμφέροντά του και σε καμία περίπτωση δεν φρόντισε για τη διασφάλιση των κόπων και των προσπαθειών της νεολαίας του».

Ας ελπίσουμε ότι ενδεχομένως και όλες αυτές οι πληροφορίες να είναι μία «μπλόφα» ή αλλιώς ένα «παιχνίδι» διαπραγμάτευσης απο το Υπουργείο και να μην φύγει το ΤΕΙ.

 

Σε λίγο περισσότερα...


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ