Μαριλένα Θεοτοκάτου : Ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας σε παγκόσμιο επίπεδο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 13:50

Μαριλένα Θεοτοκάτου : Ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας σε παγκόσμιο επίπεδο

21η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΗΜΕΡΑ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Η μητρική γλώσσα αποτελεί όχι μόνο το πιο σημαντικό και αποτελεσματικό όργανο επικοινωνίας που έχει στη διάθεση του ο άνθρωπος, αλλά και έναν κοινωνικό θεσμό ο οποίος επηρεάζει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία και ένα ιδιαίτερο ύφος και ήθος ζωής.

Μη ξεχνάμε ότι όλα τα βιώματα, οι αξίες, αντιλήψεις οι οποίες έχουν υιοθετηθεί από ένα έθνος, έχουν εγγραφεί στην εθνική γλώσσα, η οποία αποδίδει τον εθνικό πολιτισμό με τον οποίο ταυτίζεται.

Η ύπαρξη της ελληνικής γλώσσας και γραφής, οι οποίες, όπως μαρτυρούν τα γραπτά μνημεία, είναι οι παλαιότερες του κόσμου και της Ευρώπης, ήταν οι πρώτες που:

α) έγιναν διεθνείς από τους χρόνους του Μ. Αλεξάνδρου
β) βοήθησαν στην αποκρυπτογράφηση αρχαίων γραπτών
γ) εκφράστηκαν οι πρώτοι αξιόλογοι στον κόσμο πολιτισμοί και
θρησκείες. Όμως, η ισχύς της ελληνικής γλώσσας είναι ορατή και στον σύγχρονο κόσμο. Μία απλή αναφορά της χρήσης της στην διεθνή αγγλική γλώσσα, όπως :

Ευρώπη  Europe, Αλφάβητο  Alphabet, Γραμματική  Grammar

και τόσες άλλες που αριθμούν σε περίπου 50.000 λέξεις ελληνικής καταγωγής, την καθιστά δικαίως ως τη μητρική γλώσσα των άλλων γλωσσών.

Γι' αυτό η ελληνική γλώσσα και γραφή πρέπει να τύχουν της Παγκόσμιας Προσοχής και Προστασίας και να γίνουν διεθνείς και οι επίσημες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ
BA HONS AIL MBAAL MIATEFL
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ - ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ




00 inkefalonia general ad 300X250